Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Grizzliesi život bez Gaya započinju protiv Thundera, Mavsi kod Warriorsa

Samo nas dvije NBA utakmice večeras očekuju, ali obje bi trebale biti iznimno zanimljive. Prvo će Oklahoma dočekati Memphis Grizzliese, koje je napustio Rudy Gay, a zatim će Golden State Warriorsi na svome terenu igrati protiv Dallas Mavericksa.

Oklahoma City Thunder (34-11) – Memphis Grizzlies (29-15)  02.00

Grizzliesi su uspjeli u svom naum da se riješe Rudyja Gaya i poslali su ga u Raptorse za Josea Calderona, Eda Davisa i izbor druge runde drafta za 2013. U drugoj razmjeni s Pistonsima su odlučili mijenjat Calderona za Tayshauna Princea i Austina Dayea. Grizzliesi igraju u dobroj formi i ostvarili su pet pobjeda iz zadnjih sedam utakmica. Posljednju pobjedu su ubilježili na gostovanju kod 76ersa rezultatom 103:100. Odlično je odigrao Marc Gasol s 27 poena što mu je rekord sezone i pridodao je 7 skokova i 7 asistencija. Uz njega su odlični bili Gay s 26 poena i Jerryd Bayless s 21 poenom, 5 skokova i 9 asistencija. Thunder je u posljednjem susretu poražen na gostovanju kod Lakersa rezultatom 105:96. Najbolji je bio Kevin Durant s 35 poena, dok ga od ostalih igrača nitko nije pratio i većina je imala jako lošu večer. Spomenut ćemo Russella Westbrooka sa 17 poena uz šut 6/22 i njegovih 9 skokova i 13 asistencija. Durant je „vruć“ i u zadnjih šest utakmica je na prosjeku od 35,5 poena. Ove sezone su odigrali jedan međusobni susret u Chesapeake Energy Areni, a pobijedila je ekipa Grizzliesa rezultatom 107:97. Najbolji strijelac susreta je bio Durant s 34 poena, 10 skokova i 5 asistencija, a dobro je odigrao Serge Ibaka sa 17 poena i 8 skokova. Podbacio je Westbrook koji je zabio 17 poena uz šut 6/19, ali je imao 13 asistencija. Grizzliesi su imali izbalansiranu igru i nekoliko igrača koji su odigrali jako dobro. Najbolji je bio Gay s 28 poena, a veliku pomoć je imao u Zach Randolphu koji je završio s 20 poena i 11 skokova. Jako dobro su odigrali Gasol s 14 poena, te igrači s klupe Bayless s 12 poena i Quincy Pondexter s 13 poena. Durant posebno odgovaraju Grizzliesi kojima je u posljednjih 15 susreta prosječno zabija 30,2 poena, a u zadnjih sedam utakmica protiv Grizzliesa je na prosjeku 32,6 poena. Večeras će Grizzliesi možda biti bez startnog razigravača Mike Conleya koji je propustio posljednji dvoboj protiv 76ersa.

Zbog svih promjena koje je napravila ekipa Grizzliesa mi prednost dajemo Thunderima koji fenomenalno igraju pred domaćom publikom.

Golden State Warriors (28-17) – Dallas Mavericks (19-26)  04.30

Warriorsi nikako na zelenu granu s ozljedama. Večeras su upitni Stephen Curry koji je ozlijedio desni gležanj na kojem je već imao dvije operacije, Harrison Barnes koji se ozlijedio prilikom zakucavanja na utakmici protiv Raptorsa i Carl Landry koji ima problema s ramenom. Jedina pozitivna stvar je povratak Andrew Boguta koji bi trebao nastupiti večeras. Warriorsi su u nizu od dvije uzastopne pobjede, a posljednju su ostvarili na gostovanju kod Cavaliersa rezultatom 108:95. Fenomenalni su bili Klay Thompson s 32 poena što mu je ujedno i rekord karijere, Jarrett Jack s 26 poena i 12 asistencija s čime je izjednačio rekord karijere u tom segmentu, te odlična all-round utakmica David Leeja s 20 poena, 13 skokova i 8 asistencija. Mavericksi za razliku od Warriorsa nemaju velikih problema s ozljedama, upitan je Chris Kaman. U posljednjem susretu su poraženi na gostovanju kod Blazersa rezultatom 106:104. Pobjednički koš im je zabio LaMarcus Aldridge sa zvukom sirene. Odigrali su jako loše drugo poluvrijeme u kojemu su prosuli prednost od 17 razlike, a posebno loše im je reagirala druga petorka na čelu s Vinceom Carterom i Eltonom Brandom. Odličan je bio Dirk Nowitzki s 26 poena što mu je rekord sezone, a dobro su odigrali Darren Collison sa 17 poena, 9 asistencija i 3 ukradene lopte, Shawn Marion s 12 poena i 9 skokova, te O.J. Mayo s 15 poena, 7 skokova i 9 asistencija. Do sada su u sezoni odigrali jedan međusobni susret u American Airlines Centru. Utakmica je završila tek nakon produžetaka, a pobijedila je ekipa Warriorsa rezultatom 105:101. Odličan je u produžetku bio Curry sa 6 poena i 3 asistencije, a utakmicu je završio s 31 poenom, 6 skokova i 9 asistencija. Odlično su odigrali Barnes s 20 poena i 12 skokova, te Lee sa 17 poena i 19 skokova. U redovima Mavericksa koji su taj susret igrali bez Nowitzkog dobar posao su odradili Kaman s 18 poena i 17 skokova, te Mayo s 27 poena. Warriorsi su pobijedili na domaćem terenu u zadnjih 17 utakmica pobijedili 13 puta. Zanimljivo kada Thompson šutira preko 42% ostvarili su 17 pobjeda iz 19 susreta, a kada je ispod te razine imaju score 11-15.

Nadamo se jako zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici, a prednost ćemo ipak dati ekipi Warriorsa bez obzira na ozljede.

Latest Posts

NE PROPUSTITE