Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hakeem Olajuwon kritizira Dwighta: Mora donositi brže odluke

Od početka prošle sezone do sada mogli smo čuti i čitati dosta kritika na račun igre Dwighta Howarda. Veliki broj takvih kritika dolazio je od strane upravo bivših centara, igrača koji su na toj poziciji obilježili neka prošla vremena u ligi. Posljednji u nizu je i legenda Houston Rocketsa, Hakeem Olajuwon.

Upravo on je odlučio preuzeti na sebe treniranje Howardove igre na postu, te mu je postao svojevrsni mentor otkako je Dwight prešao u Houston ovoga ljeta. No, kako možemo zaključiti iz njegove izjave, Hakeem nije sasvim zadovoljan Howardovim napretkom.

“Dwight je uvijek bio fizički moćan i agresivan, i još uvijek je. No kada ga gledam, ono što vidim su propuštene prilike. Kada dobije loptu, previše vremena troši na odluku koji potez napraviti i gdje bi trebao ići.”

Olajuwon je posebno bio poznat po svom Dream shakeu kojim je izluđivao protivničke centre, a mišljenja je da Dwight nema takve sposobnosti u napadu.

“Ne smije toliko čekati. Mora brže prepoznati situaciju u kojoj se nalazi i reagirati s nekim kvalitetnim potezom. Morate se kretati prije nego se obrana uspije postaviti. On mora biti taj koji će napraviti prvi potez kako bi obrana bila prisiljena biti ta koja će se prilagođavati.”

Howard ne igra loše, trenutno zabija 17,2 poena po utakmici uz 53,6% šuta iz igre, te skuplja nešto manje od 14 skokova, no Olajuwon vidi prostor za napredak.

“Mislio sam da radimo dobar posao s njegovom igrom kada smo trenirali zajedno preko ljeta i na početku trening kampa. No ono što vidim sada kad Dwight igra je to da se vraća starim navikama. Radi iste stvari koje je radio i prije ljeta. Očito mu treba podsjetnik.”

Podsjetimo, Houston je u sezonu ušao solidno, te su trenutno na omjeru 8-4. Ukoliko žele napraviti neki veći pomak, očito će biti potrebna i neka vrsta napretka u Howardovoj napadačkoj igri.

Latest Posts

NE PROPUSTITE