Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hamilton i Kuester razgovorom okonèali svaðu

Posljednjih dana puno se prièalo o svaði izmeðu trenera Detroit Pistonsa Johna Kuestera te veterana Detroita Richarda Hamiltona. Nesporazumi koji se vuèu kroz cijelu sezonu kulminirali su nekoliko dana unazad kada je Hamilton verbalno napao Kuestera pred suigraèima.

No, najnoviji izvještaji iz Grada motora govore da je izmeðu njih dvojice ipak zavladalo primirje. Juèer na treningu Hamilton je vježbao šut, dok mu je Kuester prosljeðivao loptu. Nakon vježbe prijateljski su se pozdravili. Do poboljšanja narušenih odnosa došlo je nakon privatnog razgovora izmeðu njih dvojice, a prije kojega je “Rip“ Hamilton sam najavio da želi riješiti nesuglasice sa trenerom.

Bila je to sjajna rasprava. Mislim da je to bilo nešto što smo trebali napraviti. Smatram da je cijela ta stvar bila veliki nesporazum od samoga poèetka i sada smo to riješili“ izjavio je “Rip“ u vezi razgovora sa trenerom.

Hamilton je od 10. sijeènja upisao samo jedan nastup. Cijeli ostatak sijeènja proveo je na klupi, a jedini nastup u tom razboblju upisao je 5. veljaèe protiv Milwaukeeja, nakon èega je opet vraæen na klupu. Službeno je rijeè bila o ozljedi prepona. Tijekom sezone 33-godišnji bek šuter dao je do znanja da je u sukobu sa Kuesterom.

Bio je to obièan nesporazum. Ja sam kapetan ekipe, on je trener. Takve stvari se dogaðaju. Nije do toga došlo zbog mog neigranja, ni približno zbog toga. To je bilo neslaganje. Poprièali smo o tome“ rekao je Hamilton.

U petak Hamilton je bio jedan od nekolicine igraèa koji su propustili raspucavanje prije utakmice protiv Philadelphije. Struèni stožer Detroita koristio je samo šestoricu igraèa u utakmici, koji su odradili kompletan trening, te je te veèeri došlo do oèekivanoga poraza. Kuester je odbacio navode da je došlo do pobune u svlaèionici, a isto je napravio i Hamilton. Dodao je da je raspucavanje propustio jer je otišao u rodni grad koji se nalazi u blizini Philadelphije te da je zbog toga i kažnjen od strane kluba.

Otišao sam kuæi i ta stvar je moja krivica jer im nisam javio i dao do znanja da idem. Javio sam im u posljednji trenutak i zato sam kažnjen. Trebao sam ih nazavati prije“ rekao je Hamilton.

Kuester nije precizirao kada je došlo do razgovora izmeðu njega i Hamiltona.

Bilo je to nedavno. Razgovor je prošao poprilièno dobro. Danas je vježbao i bio je vrlo dobar“ izjavio je Kuester.

Hamilton je zadnji puta kao starter igrao sredinom prosinca. Ubrzo nakon toga je i potpuno ispao iz rotacije. Tada poèinje jedna ružna epizoda za Pistonse, dolazi do nemilih dogaðaja vezanih uz klub koji je 2004. godine postao prvakom, u èemu je veliku ulogu imao i Hamilton. Bez obzira na sve, Kuester ima potpunu podršku predsjednika kluba Joe Dumarsa.

Imamo dugu i ponositu povijest prvoklasne organizacije koja obavlja posao na pravi naèin. Oèekujemo da svi koji predstavljaju Detroit Pistons to rade na prvoklasan naèin i tako æe i biti ubuduæe“ rekao je Dumars.

Kuester je dodao da bi Hamilton mogao zaigrati do kraja sezone, ali nije želio precizirati kada bi do toga moglo doæi. Hamilton je zakljuèio da se osjeæa dobro nakon odraðenog treninga i da je po prvi puta nakon pauze mogao odraditi trening sa punom snagom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE