Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hamilton odbio trade?

Šuter Detroit Pistonsa, Richard Hamilton, je navodno odbio trade prema kojem je trebao završiti u Cleveland Cavaliersima. U sluèaju da su Cavaliersi otkupili njegov ugovor, Boston Celticsi i Chicago Bullsi su spomenuti kao glavni kandidati za pridobivanje usluga ovog 33-godišnjeg veterana.

Pošto je Hamilton oèito nezadovoljan u Pistonsima, njegovo navodno odbijanje tradea može biti motivirano novcem kojeg nakon eventualnog otkupa sadašnjeg bogatog ugovora ne bi potpisivanjem novoga mogao ni približno izjednaèiti. A osim toga, koliko god Pistonsi bili u nesreðenom stanju, ipak djeluju kao poželjniji poslodavac u NBA krugovima od beznadnih Cavaliersa.

Problem sa Hamiltonom se u Detroitu polako pretvara u svojevrsnu sapunicu kojih ligi u zadnje vrijeme i nije nedostajalo. Naime, Hamilton je najglasniji u frustracijama zbog novog trenera Pistonsa, Johna Kuestera. Prije nekoliko dana su isplivale na površinu informacije o žestokoj konfrontaciji izmeðu Hamiltona i trenara Pistonsa na treningu u sijeènju, u kojoj je Hamilton navodno Kuestera nazvao pogreškom i vjeènim asistentom, takoðer smatrajuæi da on više nema što tražiti na poziciji glavnog trenera. Èinjenica da je Hamilton od 10. sijeènja ove godine nastupio u samo jednoj utakmici, oèiti je odraz neslaganja ova dva aktera sukoba.

Meðutim, sumnja se kako Kuester opæenito gubi autoritet u svlaèionici Pistonsa. Pojavile su se glasine o bojkotu zagrijavanja nekih igraèa Pistonsa pred utakmicu protiv Philadelphije 76ersa prije nekoliko dana, koja je završila porazom Detroita 110:94. Kuester je na toj utakmici igrao sa samo šest igraèa. Ipak, trener Pistonsa je u obraæanju medijima za sve igraèe osim Hamiltona naveo razloge zašto nisu zaigrali na utakmici protiv 76ersa. Razlozi su obuhvatili sluèajeve od bolesti i ozljeda do smrtnih sluèajeva u obitelji i sluèajnih kašnjenja na trening, koji su na kraju rezultirali sankcijama trenera u vidu nenastupanja na veæ spomenutoj utakmici.

Situacija u Pistonsima je trenutno daleko od bajne. Momèad ima èetiri pobjede manje od trenutno osmoplasirane ekipe istoène konferencije, Indiana Pacersa. Dok eventualno male šanse za ulazak u doigravanje još postoje, uz ovakvu klimu i odnose u svlaèionici, taj se podvig èini za Pistonse jako neizglednim.

Latest Posts

NE PROPUSTITE