Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hammond: Uzbuðeni smo što imamo Ukiæa u ekipi

Minnesota Timberwolvesi potpisali su èetverogodišnji ugovor s Ramonom Sessionsom, playmakerom kojeg su kao uvjetno slobodnog igraèa doveli iz Milwaukeeja.

Time je 23-godišnji košarkaš na poziciji razigravaèa, lani deveti asistent NBA lige (12.4 koševa, 5.7 asistencija) promijenio sredinu godinu dana prije isteka ugovora, odnosno bezuvjetne slobode. Igrat æe za plaæu od èetiri milijuna dolara po godini.

Klub iz Minneapolisa angažirao ga je nakon što im je propao pokušaj dovoðenja Rickyja Rubija iz Španjolske. Za nas je bitnija èinjenica da su Bucksi mogli – a nisu – parirati ponudi Minnesote obzirom na preostalu godinu ugovora. Da su ponudili svom igraèu èetiri milijuna dolara, morao bi još 12 mjeseci ugovora odraditi u Milwaukeeju, klubu koji je ovog ljeta doveo, meðu ostalima, i Roka Lenija Ukiæa.

“Imamo povjerenja u Brandona Jenningsa, kojeg smo birali desetog na NBA draftu” izjavio je generalni menadžer Bucksa John Hammond dodavši:

“Sigurni smo da æe Luke Ridnour pomoæi iskustvom. Takoðer, osjeæamo da je Roko Ukiæ imao odliènu predsezonu. Uzbuðeni smo što ga imamo u momèadi.”

Ukiæ æe tako biti jedan od trojice playmakera u rotaciji trenera Scotta Skilesa iduæe sezone. Kao prvi æe izbor na poziciji jedinice u sezonu krenuti 20-godišnji Jennings, koji je prošlu sezonu, prvu nakon srednje škole, odradio u talijanskoj Lottomatici iz Rima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE