Saturday, December 10, 2022

ZADNJE OBJAVE

Hardaway i Divac nominirani za NBA Kuæu slavnih

Poznate su nominacije za Kuæu slavnih NBA lige u Springfieldu. Laureati æe biti predstavljeni u klasi 2012. godine.

- Advertisement -

Poduži popis predvode legendarni košarkaši poput dvojca iz Golden State Warriorsa – Mitcha Richmonda i Tima Hardawaya, kao i dvojice nositelja igre najbolje momèadi Indiana Pacersa u povijesti – Marka Jacksona i Reggieja Millera.

Od trenera su najeminentnija imena na popisu Houstonov Rudy Tomjanovich, zatim Don Nelson, još jedan dugogodišnji zaposlenik Golden State Warriorsa, kao i Rick Pitino, koji je nominaciju zaslužio radom u sveuèilišnoj košarci.

Od trenerskih imena atraktivna su takoðer ona Paula Silasa i Paula Westphala. No, oni su svoje nominacije zaslužili kao igraèi.

- Advertisement -

Na popisu su od bivših košarkaša takoðer Maurice Cheeks, Spencer Haywood, Bernard King, Ralph Sampson, od generalnih menadžera Chicagov Jerry Krause, koji je u Bullse doveo Tonija Kukoèa, a od trenerskih pomoænika još jedan bivši Bull, John Bach.

Europljane meðu nominiranima u klasi 2012. godine predstavljaju Srbin Vlade Divac, nekad košarkaš LA Lakersa, Charlotte Hornetsa i Sacramento Kingsa, te Litavac Šarunas Marèiulionis, koji je najdulju i najuspješniju karijeru u NBA ligi takoðer ostvario u Golden State Warriorsima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE