Monday, December 11, 2023

ZADNJE OBJAVE

Hardaway i Divac nominirani za NBA Kuæu slavnih

Poznate su nominacije za Kuæu slavnih NBA lige u Springfieldu. Laureati æe biti predstavljeni u klasi 2012. godine.

Poduži popis predvode legendarni košarkaši poput dvojca iz Golden State Warriorsa – Mitcha Richmonda i Tima Hardawaya, kao i dvojice nositelja igre najbolje momèadi Indiana Pacersa u povijesti – Marka Jacksona i Reggieja Millera.

Od trenera su najeminentnija imena na popisu Houstonov Rudy Tomjanovich, zatim Don Nelson, još jedan dugogodišnji zaposlenik Golden State Warriorsa, kao i Rick Pitino, koji je nominaciju zaslužio radom u sveuèilišnoj košarci.

Od trenerskih imena atraktivna su takoðer ona Paula Silasa i Paula Westphala. No, oni su svoje nominacije zaslužili kao igraèi.

Na popisu su od bivših košarkaša takoðer Maurice Cheeks, Spencer Haywood, Bernard King, Ralph Sampson, od generalnih menadžera Chicagov Jerry Krause, koji je u Bullse doveo Tonija Kukoèa, a od trenerskih pomoænika još jedan bivši Bull, John Bach.

Europljane meðu nominiranima u klasi 2012. godine predstavljaju Srbin Vlade Divac, nekad košarkaš LA Lakersa, Charlotte Hornetsa i Sacramento Kingsa, te Litavac Šarunas Marèiulionis, koji je najdulju i najuspješniju karijeru u NBA ligi takoðer ostvario u Golden State Warriorsima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE