Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hardaway Jr. briljirao, LeBron riješio utakmicu, nevjerojatan preokret Knicksa

Zanimljivo je sinoć bilo na NBA parketima. A kako i ne bi kad je odigrano čak 14 utakmica. Od toga je posebno zanimljiva bila ona pretedenta za prvaka Zapada — Oklahome i Golden Statea. Bio je to ujedno dvoboj Russella Westbrooka i Kevina Duranta, starih suigrača, a sada tako ljutih rivala.

Charlotte Hornets – Washington Wizards 129:124

Izuzetno neizvjesnu utakmicu gledali smo u Charlotteu. Nijedna ekipa kroz četiri četvrtine nije uspjela doći do dvoznamenkaste prednosti, a obje su izmijenjivale vodstva. Imao je Washington vodstvo od sedam poena 150 sekundi prije kraja. Kemba Walker dvije sekunde prije regularnog kraja utakmice izjednačava s linije slobodnih bacanja. Zadnjih šest poena upravo je djelo Walkera.

U produžetku Hornetsi nastavljaju posao s kraja četvrte četvrtine i s odličnim solucijama u napadu uzimaju vrlo važnu i treću uzastopnu pobjedu. Imali su Hornetsi tri raspoložena igrača u Howardu (20p, 13sk), Lambu i Walkeru (obojica 24p).  U redovima Wizarsa daleko je najbolji bio John Wall s 31 košem i 11 asistencija. Beal je zabio 22 uz loš šut (7/22).

Hornetsi su sad na omjeru 8-9 (7-2 kući), a Wizardsi na 10-8. Hornetse sutra čeka Portland, a prekosutra će u Washington Blazersi.

Cleveland Cavaliers – Brooklyn Nets 119:109

Tvrdu utakmicu gledali smo u Clevelandu, koji muku muči i s najslabijim ekipama u ligi. U 4. četvrtinu ušlo se kod 77:77, a onda je opet Tyronn Lue individualnom kvalitetom riješio meč; LeBron James je u 4. četvrtini postigao čak 23 koša, od toga 18 uzastopnih za Cavse. Tako su LeBron i društvo upisali i šestu uzastopnu pobjedu i sad su na omjeru 11-7, dok su Netsi na 6-11. Tako su se Cavsi osvetili Netsima za poraz prošlog mjeseca.

James je završio utakmicu na 33 koša, pet asistencija i šest skokova, a Wade i Love pratili su ga s 18. Naš Ante Žižić nije dobio minutažu.

Kod gosta Hollis-Jefferson je ubacio 20 uz odličan šut 8/11, a Harris s 18 i Crabbe s 15  pružili su pristojne partije.

Spencer Dinwiddie mijenjao je ozlijeđenog D’Angela Russela, čiji izostanak jako afektira ekipu iz New Yorka. Već noćas čeka ih novi ogled, ovaj put protiv Blazersa.

New York – Toronto 108:110

Ludu utakmicu punu preokreta odgledali smo u Madison Square Gardenu. Otvara se u egalu, da bi kod 21:20 Norman Powell predvodio seriju Raptorsa s tri trice i prva četvrtina završila je s plus osam prednosti Kanađana. U drugoj ih je fantastični Hardaway Jr. održavao na desetak razlike.

Onda, u 3. četvrtini, kreće nevjerojatna serija Knicksa od 32:3 i četvrtinu su završili s ogromnih 41:10. Kanađani teško da su mogli odgovoriti na tu seriju i do kraja su tek uspjeli smanjiti prednost na osam razlike. Pobjedom je klub iz New Yorka prekinuo niz od osam uzastopnih poraza od Raptorsa.

Tim Hardaway Jr. upisao je career-high s čak 38 poena (7as, 6sk), a Porzingis je ubacio 22 poena uz 12 skokova.  Lowry s 25 poena i deset skokova bio je najbolji Raptor, a DeRozan je dodao 18.

Knicksi su nastavili s pružanjem neočekivano dobrih rezultata i sad su na omjeru 10-7; Raptorsi su na 11-6. Prekosutra Knicksi idu na gostovanje Hawksima, dok će Raptorsi tad u goste Bojanu Bogdanoviću i Pacersima.

Oklahoma City Thunder – Golden State Warriors 108:91

Kevin Durant ponovno je stigao u stari grad Oklahomu. Opet je naišao na nabrijanog Russella Westbrooka i tretman izdajice. Gotovo svaki njegov dodir s loptom bio je izviždan. Ovog puta pobjedu nije odnio, za razliku od posljednja tri puta. U trećoj četvrtini KD i Russ su bili akteri i jednog verbalnog sukoba.

Westbrook je utakmicu završio s 34 koša, devet asistencija i deset skokova. Paul George ubacio je 20 koševa i upisao 11 skokova, a Carmelo Anthony stao je na 22. Curry je postigao 24, a Durant 21 koš. Nije bio raspoložen Thompson koji je šutirao tek 3/12.

Oklahoma je imala puno lakih koševa i vodila je kroz čitavu utakmicu. Oklahoma je sada na osam pobjeda i devet poraza, a Warriorsi su na 13-5. Prekosutra Oklahoma ugošćuje slabašne Bullse, a Westbrook i društvo će odmjeriti snage s Pistonsima.

Miami Heat- Boston Celtics 104:98

Malo je tko mislio da će baš Miami zaustaviti veliki niz pobjeda Bostona (16), koji prije ove utakmice nije bio poražen preko mjesec dana. No to se dogodilo. Miami već u prvoj četvrtini uspostavlja dvoznamenkasto vodstvo i održava ga do posljednje četvrtine; u nju se ušlo s velikih plus 16 Miamija. Onda, kao što smo već navikli od njih ove sezone, Celticsi kreću u seriju preokreta. Došli su na samo minus jedan (91:90), ali onda Waiters s dvije trice guši nadu gosta.

Dragić (27p) i Waiters (26p) predvodili su Miami do velike pobjede i poboljšanja omjera (8-9). Dvojac je kombinirano asistirao deset puta i odigrao sjajno u obrani. To je posljedično ostavilo Irvinga na za njega ispodprosječnih 23 poena. Tatum je ubacio 18, a Morris i Brown dodali su 14.

Prekosutra će Celticsi ugostiti Magic, a iste noći Miami će u goste Minnesoti.

Houston Rockets – Denver Nuggets 125:95

Nakon ove pobjede sjajni Rocketsi su zasjali na prvom mjestu Zapada, na omjeru 14-4. Jurišali su od početka i na poluvremenu su postigli čak 75 poena. Harden, Paul i Ariza su sva trojica bila iznad 20 poena. Harden je pucao tricu najslabije dosad u sezoni (1/7), ali više od toga nije trebalo inspiriranim Rocketsima, koji su nastavili sa sjajnim igrama u napadu. Ariza je bio sjajan s linije za tri poena; tricu je pucao 7/10. Will Barton zabio je 20 za Denver, Jokić ga je slijedio sa 17.

Jokić je u jednom trenutku nezgodno pao, ali srećom ispostavilo se da ozljede nema i ubrzo je nastavio s igrom.

Ostali rezultati:

Philadelphia 76ers – Portland Trail Blazers 101:81

Phoenix Suns – Milwaukee Bucks 107:113

Utah Jazz – Chicago Bulls 110:80

Atlanta Hawks – Los Angeles Clippers 103:116 — Triple-double Griffina (26p, 10as, 10sk)

Memphis Grizzlies – Dallas Mavericks 94:95 — Mavsi preokrenuli 18 razlike

New Orleans Pelicans – San Antonio Spurs 107:90 — Double-double Cousinsa i Davisa

Minnesota Timberwolves – Orlando Magic 124:118 — Butler i Gordon po 26 koševa

Sacramento Kings – Los Angeles Lakers 113:102

Latest Posts

NE PROPUSTITE