Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Harden i društvo gostuju u Denveru, Spursi dočekuju Hawkse

Večerašnji raspored NBA lige nudi osam susreta. Večer će započeti nešto sporije, s utakmicama u kojima je favorit jasno izražen, ali pred kraj programa će postati zanimljivije, posebno u zadnje dvije utakmice dana, između Spursa i Hawksa te Nuggetsa i Rocketsa.

Washington Wizards (28-47) – Indiana Pacers (48-28)  01.00

Washington Wizardsi su u srijedu poraženi kod Toronto Raptorsa s 88:78. Premda su vrlo dobro započeli utakmicu i na odmor otišli s prednošću od 11 koševa razlike, nisu uspjeli doći do pobjede. U drugom dijelu utakmice su potpuno podbacili i dozvolili domaćinima preokrenu utakmicu u svoju korist. Wizardsi su iz igre gađali vrlo loših 32 posto, a najbolji strijelac momčadi je bio John Wall s 20 koševa. Indiana Pacersi su sinoć kod kuće teško poraženi od Oklahoma City Thundera. Oklahoma je slavila s 97:75, nakon što se na odmor otišlo u egalu. Indianu je pobjede koštao loš šut, ponajprije za tri poena gdje su imali realizaciju od 2/21. Roy Hibbert se istaknuo s 22 koša i osam skokova, te tako nastavio s dobrom formom. Porazom su se malo odmaknuli od New York Knicksa, no sigurni smo da neće odustati od druge pozicije sve dok to i matematički bude riješeno.

Prednost dajemo kompletnijoj momčadi Indiane, kojoj bi poraz uvelike umanjio šanse da ipak dostignu Knickse.

Brooklyn Nets (43-32) – Charlotte Bobcats (18-58)  01.30

Netsi su prošlu utakmicu kod kuće izgubili od Chicago Bullsa s 92:90. Iako su vodili gotovo cijelu utakmicu, u završnici su napravili nekoliko grešaka i vratili Bullse u utakmicu, što su oni iskoristili do kraja. Brooklyn je tijekom utakmice vodio i sa 16 koševa razlike, no zna se da su Bullsi ekipa koja se nikad ne predaje. Netsima nije bilo dovoljno niti 30 koševa Derona Williamsa, te 28 koševa Brooka Lopeza. Večeras će imati mnogo lakši posao jer u goste im dolazi najlošija momčad lige. Charlotte Bobcatsi su sinoć kod kuće poraženi od Miami Heata s 89:79. To im je uspijelo iako su gosti nastupili bez LeBrona Jamesa, Dwyanea Wadea, Maria Chalmersa i Raya Allena. No, kad se pogleda činjenica da su dva najbolja igrača, Gerald Henderson i Kemba Walker kombinirano iz igre gađali 5/31, onda stvari postanu mnogo jasnije. Večeras će im glavni cilj biti što manje izgubiti, jer mislimo da su oni i sami svijesni da su svjetlosnim godinama udaljeni od Brooklyn Netsa.

Brooklyn je apsolutni favoriti i sve osim uvjerljive pobjede bilo bi ravno senzaciji.

Miami Heat (59-16) – Philadelphia 76ers (31-44) 01.30

Ekipa Heata je bez LeBrona Jamesa i Dwyanea Wadea ubilježila dvije pobjede u prošla tri susreta. Osigurali su prvo mjesto na Istočnoj konferenciji, te sada mogu odmarati ozlijeđene glavne igrače do kraja regularne sezone, James ima problema s tetivom, a Wade s ozljedom desnog gležnja. Večeras je upitan Ray Allen koji ima problema s desnim gležnjem. Sinoć su na gostovanju pobijedili 89:79 ekipu Bobcatsa, a najzaslužniji za uspjeh bio je Mike Miller s 26 poena (šut za tri poena 7/11) i bilježi prosjek od 18,7 poena u prethodne tri utakmice. Jako dobro odigrao je Chris Bosh s 18 poena, 8 skokova i 6 asistencija. 76ersi su sinoć napravili iznenađenje u Philips Areni i pobijedili su Hawkse 101:90. Najbolji igrač utakmice bio je Evan Turner s 24 poena i 11 skokova, a double-double učinke upisali su Thaddeus Young s 14 poena i 13 skokova i Spencer Hawes s 19 poena i 12 skokova. Odlične brojke bilježi Hawes koji je u zadnjih 13 utakmica na prosjeku od 16 poena i 10,3 skoka, dok je Turner u prošla četiri susreta zabijao 20,8 poena u prosjeku. Trenera Collinsa muči katastrofalna šuterska prezentacija All-Star igrača Jruea Holidayja, naime, on je u prošle dvije utakmice na 13,2% šuta ili 5/38 za ukupno 14 poena. Heat je ove sezone pobijedio 76erse u sva tri međusobna susreta s prosječnom razlikom od 12,4 poena. U redovima 76ersa posebno se iskazao Thaddeus Young s prosjekom od 24,5 poena i 9 skokova u dvije utakmice koje je igrao.

Prednost dajemo ekipi Heata zbog 14 uzastopnih pobjeda u regularnoj sezoni nad 76ersima i domaćeg terena na kojem su ostvarili omjer 32-4.

Minnesota Timberwolves (28-47) – Detroit Pistons (25-51) 02.00

Večeras je prilika treneru Ricku Adelmanu da dođe do jubilarne 1000. pobjede u NBA ligi nakon sinoćnjeg neuspjeha u Target Centru protiv Raptorsa koji su ih pobijedili 95:93. Najveći problem u utakmici bio im je šut za tri poena kojeg su realizirali sa samo 20% ili 3/15. Solidno su odigrali Nikola Peković s 24 poena i 8 skokova (bilježi 26,7 poena u zadnje tri utakmice), Andrei Kirilenko s 20 poena, 6 skokova i 3 ukradene lopte, te Ricky Rubio s 13 poena (šut 3/10) i 12 asistencija. Pistonsi i dalje češće gube nego dobivaju utakmice, te sada imaju 14 poraza u prošlih 16 susreta. Ne pomaže im ni odlična igra Grega Monroea koji bilježi 20,7 poena i 10,3 skoka u zadnje tri utakmice. U posljednjem susretu su poraženi 98:93 na gostovanju kod Celticsa. Najbolji igrač Pistonsa bio je Monroe s 24 poena i 17 skokova, ali je imao 6 izgubljenih lopti. Solidno rolu s klupe odradio je Jonas Jerebko s 19 poena, 5 skokova i 3 ukradene lopte, a Rodney Stuckey je zabio 22 poena uz šut 5/16. Uvjerljivo najlošiji igrač bio je Charlie Villanueva s 4 poena uz šut 2/17. Jedini međusobni susret odigrali su prije 10 dana u Detroitu gdje je pobijedila ekipa Timberwolvesa 105:82. Najbolji strijelac utakmice bio je J.J. Barea s 21 poenom, odlično su odigrali Peković s 18 poena i 11 skokova, te Rubio s 14 poena i 9 asistencija. Kod Pistonsa je najbolji bio Monroe s double-double učinkom od 11 poena, 12 skokova i 4 ukradene lopte.

Prednost dajemo Timberwolvesima zbog domaćeg terena i bolje forme.

Milwaukee Bucks (36-39) – Toronto Raptors (29-47) 02.30

Bucksi igraju u jako lošoj formi i doživjeli su 10 poraza u posljednjih 14 utakmica. Sinoć su poraženi 101:83 u Madison Square Gardenu od Knicksa. Odlično su odigrali prvo poluvrijeme i stvorili su prednost od devet poena. U drugom poluvremenu, točnije, u trećoj četvrtini krenuo je show Carmela Anthonyja koji je zabio 20 poena i završio susret s 41 poenom. Kod Bucksa su dobro odigrali Brandon Jennings s 25 poena i J.J. Redick s 18 poena. Raptorsi trenutno imaju niz od dvije pobjede, a posljednji uspjeh ubilježili su u sinoćnjoj utakmici na gostovanju kod Timberwolvesa, rezultat je bio 95:93. Najbolji igrači Raptorsa bili su Rudy Gay s 26 poena i DeMar DeRozan s 25 poena. Ove sezone su odigrali dva međusobna susreta u kojima je pobijedila ekipa Bucksa, a posebno ćemo istaknuti posljednji susret koji je završen tek nakon produžetaka. Bucksi su imali šest igrača s dvoznamenkastim brojem poena, a najbolji strijelac bio je Ersan Ilyasova s 29 poena i 11 skokova. Double-Double učinke ubilježili su Larry Sanders s 13 poena, 12 skokova i 5 blokada, te Jennings s 11 poena i 19 asistencija. Jako dobro su odigrali Redick sa 16 poena i Monta Ellis s 22 poena, 5 skokova i 5 asistencija. U redovima Raptorsa imali smo sedam igrača s dvoznamenkastim brojem poena , a najviše je zabio Alan Anderson (21 poen). Vidjeli smo i triple-double učinak kojeg je ostvario Kyle Lowry s 10 poena, 10 skokova i 10 asistencija, te 5 ukradenih lopti. DeRozan je Bucksima ove sezone u prosjeku zabijao 20,5 poena.

Očekujemo zanimljivu utakmicu, a malu prednost dajemo Bucksima.

San Antonio Spurs (56-20) – Atlanta Hawks (42-35) 02.30

Spursi imaju izjednačen omjer s Oklahoma City Thunderom ali stvari bi se mogle zakomplicirati jer njihov All-Star igrač Tony Parker ozlijeđen. Parker nije igrao protiv Orlando Magica u srijedu zbog ozljede gležnja. U zadnjoj utakmici, Spursi su igrali protiv Oklahoma City Thunderom te je Parker šutirao 1 od 6 i završio utakmicu s dva poena. Trener Gregg Popovich nije mogao gledati Parkera više kako praktički šepa od bolova i muči se, te ga je poslao na klupu nakon tri minute četvrte četvrtine. U pet utakmica Spursi su izgubili tri puta te igraju također bez Manua Ginobilija koji je također ozlijeđen. Definitivno da su se ozljede reflektirale na igru Spurse te usporile njihove pobjede te najbitnije im je trenutno da se Parker vrati 100% spreman do playoffa. Tim Duncan je glavni pokretač Spursa dok nema Parkera te u posljednjih 10 utakmica bilježi 22 koševa i 11 skokova te je protiv Thundera zabio 24 koša s 11 skokova. Kawhi Leonard je pomogao s 24 koša i 14 skokova ali to je bilo nedovoljno da savladaju Oklahomu koja ih je pobijedila 100:88. Spursima dolaze u goste Atlanta Hawksi te ako ih Spursi danas pobjede to će im biti petnaesta uzastopna domaća pobjeda protiv Atlante. Zadnji put kada su ove momčadi igrale je bilo u siječnju te su ih Spursi pobijedili 98:93 u gostima. Najbolji je bio Parker s 23 koševa i 12 asistencija, no na njega sigurno ne može računati Popovich. Hawksi su izgubili 101:90 protiv Philadelphia 76ersa prošlu utakmicu kod kuće, te su čak primili 40 koševa u prvoj četvrtini, naspram njihovih 26. Igrali su totalno nezainteresirano što je pomalo iznenađujuće pošto je ovo bila jedna od onih utakmica koju su trebali pobijediti. Najbolji je bio Josh Smith s 19 koševa, 6 skokova i 4 asistencije te Al Horford s double-double učinkom, 18 koševa i 10 skokova.

Zanimljiva će to biti utakmica u kojoj će Atlanta sigurno dati sve od sebe nakon lošeg nastupa kod kuće, trener će ih sigurno motivirati ali mislimo kako će San Antonio, unatoč tome što imaju problema s ozljedama savladati Hawkse po petnaesti put za redom na domaćem parketu  

Denver Nuggets (52-24) – Houston Rockets (43-33) 03.00

Skupo je koštala Denver zadnja pobjeda protiv Dallas Mavericksa u Pepsi Centru, ozlijedio im se njihov drugi strijelac Danilo Gallinari i propušta cijelu sezonu. Ozljeda je kao i kod Rajona Ronda i Derricka Rosea, tj. puknuće prednjih križnih ligamenata te sigurno će udaljiti Gallinarija na duže vrijeme. Veliki će to biti udarac za Denver koji također igra bez prvog strijelca Tya Lawsona zbog povrede noge. Gallinari je imao najbolju sezonu do sada te je ovo vrlo ružna vijest, ne samo za navijače Denvera nego za svih koji prate NBA ligu. Pobjedom nad Mavericksima, Nuggetsi su došli na 19 uzastopnih pobjeda na domaćem parketu, te su jednu pobjedu udaljeni da izjednače klupski rekord iz 1985. s 20 uzastopnih domaćih pobjeda. Nuggetsi imaju omjer 34-3 kod kuće, te je to trenutno najbolji omjer lige. Bit će ovo teška utakmica protiv Houstona bez obzira na njihovu fenomenalnu igru kod kuće. Veliki teret je na igračima Denvera, ne samo zbog rekorda, nego i zbog krpanja s ozljedama. Corey Brewer je zamijenio Gallinarija i odlično odigrao utakmicu te je zabio 23 koša te je odigrao maestralno zadnju minutu protiv Dallasa. Houston je izgubio već tri puta protiv Denvera u ovoj sezoni, te su izgubili šest uzastopnih uključujući prošlu sezonu. James Harden je najbolji u te tri utakmice ove sezone s 19.7 koševa i sigurno će biti glavni pokretač igre Rocketsa. Harden će sigurno dominirati u ovoj utakmici pošto nema ni Chandlera Parsonsa, drugog strijelca Houstona te ni Carlosa Delfina, koji je propustio prošle dvije utakmice zbog prehlade. Moramo napomenuti kako je Houston pobijedio posljednjih četiri utakmica, te je u zadnjoj, protiv Portland Trail Blazersa, Harden zabio 33 koševa. Jeremy Lin mu je pomogao s 22 koševa i 8 asistencija.

Vrlo teška utakmica za prognozirati, Denver je skoro izgubio prošlu utakmicu kod kuće protiv Dallasa, vidljivo je da se muče bez Lawsona, a sada bi moglo biti još teže bez Gallinarija. Houston bi mogao, na krilima Hardena ovu utakmicu pobijediti, sve ovisi koliko će psihički jaki biti igrači Denvera nakon šokantne povrede Danila.

Latest Posts

NE PROPUSTITE