Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Harden i James proglašeni igračima mjeseca

Nakon što je protekao prvi puni mjesec u novoj sezoni NBA lige, doznali smo i tko su bili najbolji igrači tijekom dosadašnjeg dijela natjecanja. Na Istočnoj konferenciji laskavu titulu odnio je LeBron James, dok je na Zapadu najbolje partije pružao James Harden.

King James je s prosjecima od 28 poena, 8,5 asistencija te 8,2 skokova predvodio svoje Cleveland Cavalierse do omjera 15-7, dok su studeni zaključili s deset uzastopnih pobjeda. LeBron je trenutno treći strijelac lige te četvrti najbolji asistent, i to uz odlične postotke šuta – iz igre je dosada gađao odličnih 58,4 %, dok je iza linije za tri poena ubacivao 42,5 % šuteva. Uz to, James je postao tek sedmi, ali i najmlađi košarkaš u povijesti s 29 tisuća poena.

Harden je najzaslužniji za odličan start Houston Rocketsa, koji su trenutno vodeća momčad Zapadne konferencije s omjerom 17-4. “The Beard” je s 31,5 koševa i 9,8 dodavanja najbolji strijelac i asistent lige, a uz to hvata i 5,2 skokova. Iz igre pogađa vrlo dobrih 45,1 % šuteva, dok trice pogađa s 40,3 % točnosti. Harden je također zabio više trica od ikoga u cijeloj ligi (94), a u svakoj utakmici ove sezone zabio je barem 20 koševa. Početkom studenog postavio je novi osobni rekord s 56 postignutih poena.

Ostali nominirani kandidati

Istočna konferencijaKyrie Irving (Boston Celtics), Victor Oladipo (Indiana Pacers), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Kristaps Porzingis (New York Knicks), DeMar DeRozan (Toronto Raptors)

Zapadna konferencijaStephen CurryKevin Durant (Golden State Warriors), DeMarcus CousinsAnthony Davis (New Orleans Pelicans), Damian Lillard (Portland Trail Blazers), LaMarcus Aldridge (San Antonio Spurs)

Latest Posts

NE PROPUSTITE