Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Harden kao mamac za Duranta

Houston je ovo ljeto izgubio Chandlera Parsonsa koji je potpisao trogodišnji ugovor s Dallas Mavericksima u vrijednosti od 46 milijuna dolara. Iako je ovaj potez naoko oštetio Rocketse, dugoročno bi im se mogao itekako isplatiti. Ne govorimo samo o stvaranju bolje momčadi, već o mogućnosti natjecanja za NBA prvaka svake godine.

Stvar je sljedeća: nepotpisivanje Parsonsa daje Houstonu mnogo financijske fleksibilnosti. Ove sezone potrošiti će nešto više od 66 milijuna dolara na plaće, dok će sljedeće godine brojka pasti na svega 50 milijuna dolara. Drugim riječima, pripremite se za lov Rocketsa, a mete će ponajprije biti Rajon Rondo i Goran Dragić koji su sljedeće ljeto nezaštićeni slobodni igrači.

No, Dragić i Rondo su samo „usputne“ mete. Glavni zadatak čelništva Rocketsa je dovesti Kevina Duranta u ljeto 2016., kada biti nezaštićeni slobodni igrač. Podloga za ovaj potez već se priprema, a najznačajniji faktor trebao bi biti James Harden. Durant nikada nije skrivao koliko cijeni svog nekadašnjeg suigrača i često je napominjao kako mu je on jedan od najboljih prijatelja.

Kao i uvijek, biznis će igrati na kartu sentimentalnosti, te će Rocketsi preko Hardena pokušati vrbovati prošlosezonskog MVP-a lige. „Uvijek ćemo probati dovesti najbolje igrače“, izjavio je GM Rocketsa, Darly Morey „Jedino što nas zanima je osvajanje naslova i kako doći do toga. Pokušavamo činiti velike stvari. To nam je upalilo zadnja dva ljeta. Ali jedini način na koji možete dovesti Jamesa Hardena ili Dwighta Howarda je ako igrate na velike uloge. Nekad dobijete, nekad ne. Bosh je primjerice ove godine odlučio ostati u Miamiju, ali to neće uvijek biti slučaj. Da je to uspjelo, druge stvari bi se pisale o Rocketsima. Ali nije i mi smo izabrali najbolji put koji smo mogli nakon toga.“

Osim što su doveli Hardena i Dwighta, Houston je u zadnje dvije sezone pokušao izvesti nekoliko blockbuster poteza. Pričalo se o Rondu još i prije, Carmelu Anthonyju i Chrisu Boshu ove godine, sada Kevinu Durantu… Nesumnjivo je da će Morey uložiti sve raspoložive snage da u svoje redove dovede Durantulu i oformi, barem na papiru nezaustavljivu, veliku trojku s Durantom, Hardenom i Howardom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE