Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Harden presudio teksaški derbi, novo uvjerljivo slavlje Miamija

Najbolji sportaši svijeta sinoć su u American Airlines Areni gledali 26. uzastopnu pobjedu košarkaša Miami Heata protiv Charlotte Bobcatsa rezultatom 109:77.

Na utakmici aktualnih NBA prvaka tako su bili najbolji svjetski tenisač Novak Đoković, najbolji svjetski boksač u teškoj kategoriji Vladimir Kličko, kao i najbolji svjetski golfer Rory McIlroy. I svi su mogli vidjeti nastavak pobjedničke serije Heata i novo približavanje vječitom rekordu Los Angeles Lakersa iz sezone 1971/72 (33 uzastopne pobjede).

Iako su igrali bez Dwyanea Wadea (koljeno), novo sjajno izdanje LeBrona Jamesa (32 koša, 10 asistencija i 8 skokova) bilo je i više nego dovoljno za uvjerljiv trijumf. Chris Bosh i Norris Cole ubacili su po 15 koševa svaki, dok je Ray Allen ušavši s klupe zabio 14 koševa. Miami je tijekom velike pobjedničke serije u sedam utakmica preokretao dvoznamenkasti zaostatak, a iznimka nije bila ni utakmica protiv Bobcatsa koji su u prvoj četvrtini vodili 19:8. Međutim, potom je uslijedila serija Heata 15-0, koji se nakon toga više nije osvrtao. Jamesu i društvu sada predstoji serija od četiri uzastopna gostovanja, a koja započinje u ponedjeljak protiv Orlanda. Slijede utakmice protiv Chicaga, New Orleansa i San Antonija. Najbolji igrač Charlotte bio je Kemba Walker s 20 koševa.

U teksaškom derbiju u Houstonu domaći su Rocketsi s 96:95 savladali San Antonio Spurse košem Jamesa Hardena 4,5 sekundi prije kraja. Rocketsi su nadoknadili zaostatak od 3 koša u posljednjoj minuti i tako prekinuli niz od četiri vezana poraza protiv regionalnih rivala. Harden je 18 od svojih 29 koševa ukupno zabio u drugom dijelu, a pridodao je i 9 skokova i 6 asistencija. Dobro mu je pomogao Chandler Parsons s 20 koševa i 8 skokova, dok je s druge strane najbolji bio Tony Parker s 23 koša.

Oklahoma City Thunder na domaćem je parketu upisao laku 103:83 pobjedu nad Portlandom uz 24 koša i 10 skokova Kevina Duranta i 21 košem i 9 asistencija Russella Westbrooka. Serge Ibaka dodao je 16 koševa i 5 blokada, a Thunder je upisao 52. ovosezonsku pobjedu i približio se liderima Zapadne konferencije, San Antonio Spursima. Portlandu je ovo bila peta uzastopna gostujuća utakmica, a turneju je završio s omjerom od dvije pobjede i tri poraza. Najbolji u njihovim redovima bio je Damian Lillard s 19 koševa.

Niti jedna od najboljih utakmica karijere Slovenca Gorana Dragića nije bila dovoljna za pobjedu njegovih Phoenix Sunsa protiv Brooklyna. Dragić je upisao 31 koš, 12 asistencija i 9 skokova i ostao na korak drugog triple-doublea u karijeri, ali su Netsi slavili pobjedu 102:100. Netsima 12 uzastopnih sezona nije uspjelo upisati obje pobjede nad Sunsima, ali sada im je to pošlo za rukom ponajprije zahvaljujući Deronu Williamsu koji je ubacio 20 koševa uz 11 asistencija, te Brooku Lopezu koji je ubacio 21 koš, te uhvatio 6 lopti pod obručima.

U dvoboju momčadi s brojnim ozlijeđenim igračima Chicago Bullsi su savladali Minnesotu u gostima sa 104:97. Bez ozlijeđenih Joakima Noaha i Ripa Hamiltona (Derrick Rose je “out” od početka sezone) Bullse su predvodili Nate Robinson s 22 koša i 10 asistencija, te Jimmy Butler s 20 koševa i 9 skokova. Luol Deng je postigao 17 koševa, a Taj Gibson 12 koševa uz 11 skokova za čikaški sastav, dok je kod Timberwolvesa s 28 koševa prednjačio Derrick Williams.

Latest Posts

NE PROPUSTITE