Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Harden proglašen najboljim šestim igraèem sezone

Bek Oklahoma City Thundera James Harden oèekivano je proglašen najboljim šestim igraèem za protekli regularni dio NBA sezone 2011/2012. Harden je utakmice zapoèinjao na klupi, ali uvijek je bio na parketu kada se utakmica rješavala i potpuno je zasluženo odnio ovu nagradu.

Ove sezone Harden je na prosjecima 16,8 poena, 4,1 skoka i 3,7 asistencija za 31 minutu provedenu na parketu po utakmici. Od 62 utakmice koliko je odigrao u regularnom dijelu sezone, samo 2 je zapoèeo u poèetnoj petorci. Tek su mu 22 godine, a ukoliko i sljedeæih sezona bude u igru ulazio s klupe mogao bi biti èest dobitnik ove nagrade.

Od 119 osoba iz svijeta NBA lige koji su glasovali, njih èak 115 smatra da je Harden zaslužio nagradu najboljeg šestog igraèa sezone. Dobio je još tri glasa za drugo mjesto što mu je ukupno donijelo 584 boda (što znaèi da netko od glasaèa uopæe nije uvrstio Hardena meðu najbolja tri igraèa s klupe ove sezone, op.a.). Od èetiri glasa za prvo mjesto koja nisu pripala Hardenu, 3 je dobio Lou Williams iz Philadelphije a 1 je pripao Taju Gibsonu iz Chicaga. Upravo je Williams završio na drugom mjestu poretka za šestog igraèa sezone, a iza njega su ostali redom Jason Terry, Al Harrington, Manu Ginobili, Gibson, O.J. Mayo i drugi.

Prošle godine ova je nagrada pripala igraèu Los Angeles Lakersa Lamaru Odomu, a godinu prije toga osvojio ju je Jamal Crawford u dresu Atlanta Hawksa. Treba spomenuti i sezonu 1995./1996. kada je nagradu za najboljeg šestog igraèa odnio naš Toni Kukoè za sjajne nastupe u dresu Chicago Bullsa.

Od ostalih nagrada koje su podjeljene ove sezone Tyson Chandler dobio je onu za najboljeg obrambenog igraèa sezone, Gregg Popovich je najbolji trener sezone, a Ryan Anderson igraè koji je najviše napredovao. Nagradu na najkorektnijeg igraèa dobio je razigravaè Dallas Mavericksa Jason Kidd.

Latest Posts

NE PROPUSTITE