Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Harden ušao u elitno društvo, izvrsna forma ne prestaje

Prošlogodišnji najkorisniji igrač lige i vođa Houston Rocketsa James Harden trenutno igra najbolju košarku u karijeri te svojim nastupima opet napada nagradu MVP-ja.

U posljednjih 11 utakmica Harden ima prosjeke od 39,7 poena, 6,3 skokova i 8,5 asistencija, a Rocketsi su za to vrijeme upisali čak 10 pobjeda i sada se nalaze na četvrtom mjestu zgusnute Zapadne konferencije.

“Nevjerojatno je to što Harden radi”, rekao je novi igrač Houstona Austin Rivers“Kao da gledam Kobeja Bryanta. I sve to radi s nevjerojatnom lakoćom, ne može se reći da forsira ili da uzima sve šuteve. Ne može ga se zaustaviti, nitko u ligi ne igra na njegovoj razini.”

29-godišnji košarkaš u posljednjih je 10 utakmica postigao više od 400 koševa, čime je postao tek treći igrač u posljednjih 30 godina kojemu je to pošlo za rukom. Ostala dvojica su Michael JordanKobe Bryant. Uz to je nanizao osam uzastopnih utakmica s minimalno 35 poena i pet dodavanja te tako oborio rekord velikog Oscara Robertsona.

Dodajmo i da je Harden u posljednjoj utakmici protiv Memphis Grizzliesa postavio novi osobni rekord s 27 ispucanih slobodnih bacanja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE