Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Harden: “Znam gdje želim okončati karijeru”

Prošlog tjedna, Houston Rocketsi i James Harden su ispisali povijest, potpisavši najunosniji ugovor u dugoj tradiciji NBA. Produženje na četiri godine, uz dvije sezone do isteka tekućeg ugovora, donijet će All-Star šuteru 228 milijuna dolara i zadržati ga u Houstonu do kraja sezone 2022-23.

Iako je do toga ostala još cijela vječnost, uzevši u obzir dinamiku lige, Harden nema plan za odlazak nakon isteka ugovora. U intervjuu za ESPN, rekao je da želi ostati ‘zauvijek’.

Znam gdje mi je dom“, rekao je drugi u poretku za najkorisnijeg igrača regularnog dijela protekle sezone. „Znam gdje želim biti, znam gdje želim osvojiti naslov i okončati karijeru. Sve će se to desiti ovdje u Houstonu i to su neki od razloga zašto ostajem zauvijek.“

Naravno da je moguć drugačiji rasplet događaja u sljedećih šest godina, ali isto tako je vrlo moguće da Harden održi svoju riječ. Organizacija mu je dala ogroman novac, u Rocketsima je upisao svih pet All-Star nastupa, generalni menadžer Daryl Morey je pokazao spremnost administracije da sastavi konkurentnu ekipu angažiranjem Chrisa Paula (takvim potezima još nije kraj), a kao šlag na kraju, porez na prihode u Teksasu ne postoji.

Za Hardena trenutno ne postoji negativna strana odluke.

Latest Posts

NE PROPUSTITE