Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hasheem Thabeet se vraća na NBA parkete?

Nekada drugi izbor NBA drafta  Hasheem Thabeet nije opravdao očekivanja visokog izbora na draftu. Mijenjao je sredine, naporno radio ali nije uspio ispuniti puni potencijal.

Prema najnovijim informacijama ovaj 221 cm visoki centar trenutno je San Franciscu gdje nekoliko mjeseci radi na svom povratku na NBA parkete. Kako kaže bavi se popravljanju  fizičke spreme te priznaje da ima drugačiji način promatranja košarke nego sto je to bilo prije godinu dana. Osvrnuo se i na prvu NBA turneju:

“Moram priznati da sam podlegao pritisku koji me mentalno slomio. Znate kada dođete u ligu kao drugi izbor drafta od vas se očekuju velike stvari. Dvije godine sam igrao AAU košarku, tri godine na sveučilištu i nakon toga u profesionalce, ali kada uzmete u obzir činjenicu da košarku nisam znao igrati sve do 15 godine života onda znate o čemu je riječ”, bio je iskren Thabeet te nastavio:

“Mnogi su me kritizirali zbog moje igre, ali imam opravdanje za sebe. Kasno sam došao u dodir s košarkom i to se odrazilo na sve. Mnogo se očekivalo od mene, a u tom trenutku nisam znao u što se upuštam te je sve krenulo niz brdo. Sva moja košarkaška priča i pritisak i očekivanja stigla su prebrzo što me i slomilo psihički.”

“Želio sam otići negdje gdje mogu raditi na sebi, biti izoliran. Jer kada igrate D-ligu ne možete se previše dokazivati što zbog činjenice da su neki premašili ligu ili što pojedini ne shvaćaju ligu ozbiljnom, kao što sam ja mislio.”

Nekadašnji suigrač iz Thundera Kevin Durant vjeruje u Hasheema te mu javno daje podršku:

“Svjestan je da ga nitko neće sažalijevati u ovoj ligi. Smatram ga jednim od najvećih radnika uz to je odlična osoba, definitivno jedan od boljih suigrača s kojima sam dijelio svlačionicu. Svoju novu priliku će dobiti kad-tad u to nema sumnje, samo treba biti strpljiv. Rim protectora nema puno u ovoj ligi te takav profil igrača je tražen. Sve što treba jeste nastaviti raditi i njegova nova avantura će doći.” 

Otkako je započeo treninge za svoj povratak u ligu za usluge ovog Afrikanca interes su pokazali Wizardsi, Knicksi i Lakersi. Podsjećanja radi,  Thabeet je svoj  posljednji NBA nastup imao je 25. svibnja 2014. godine u dresu OKC-a.

Latest Posts

NE PROPUSTITE