Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hassan Whiteside spasitelj Pistonsa?

Dok se Lebron i društvo preznojavaju u kljuènim playoff trenucima, igraèi gubitnièkih ekipa veæ su debelo na godišnjem odmoru. Meðutim, njihov struèni stožer još uvijek ima mnogo posla. Naravno, rijeè je o NBA draftu kojeg i ovo ljeto toliko žarko išèekujemo. I vrapci na grani znaju da æe ogromno iznenaðenje biti ukoliko prvi izbor ne budu John Wall ili Evan Turner. No, nisu oni jedini kvalitetni igraèi na ovogodišnjoj ponudi. Možda je istina da je ovo slabiji draft od prijašnja dva, da je Wall jedini pravi play na ovogodišnjem draftu, da nema nekih iznimnih centara. Meðutim, treba baciti oko na junaka ove naše prièe, 21-godišnjeg freshmana sa sveuèilišta Marshall Hassana Whitesidea.

Ovaj naizgled nezgrapan centar nema napadaèku igru potrebnu za NBA (nešto slièno kao Hasheem Thabeet), pokreti leðima prema košu su mu u najmanju ruku dvojbeni, osjeæaj za asist gotovo i nema, skupi 4 prekršaja u 5 minuta, ali to nimalo ne èudi jer se ozbiljnom košarkom bavi nepune 4 godine. No, Whiteside ima ono što je nemoguæe nauèiti: sjajnu visinu (2.16), gigantski raspon ruku (2.26) te ogroman odraz koji mu omoguæuje da bude izvrstan bloker i zakucavaè. Ima solidan šut s polu distance i što je najvažnije želju za radom. Iako ga mnogi najavljuju kao siguran lottery pick, teško je vjerovati u tako nešto (slièno kao DeAndre Jordan – 35.pick 2008.), a i njegovo manje poznato sveuèilište te igranje na nižoj razini neæe mu pomoæi u tome. Meðutim, budite sigurni u to kako su mnogi GM-ovi, Joe Dumars na primjer, spremni da riskiraju s ovim talentiranim igraèem jer u ligi veæ dugo vrijeme vlada oskudica pravih centara.

Kako god završi ovaj draft, budite sigurni kako æe se o ovom momku još puno toga pisati i govoriti. Preostaje nam samo nadati se da Whiteside neæe završiti kao Patrick O’Bryant, Kwame Brown i ostale velike nade kojima je najveæi uspjeh uruèivanje otkaza trenerima koji su riskirali s njima, te da neæe požaliti što nije još koju godinu ostao na koledžu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE