Tuesday, June 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

“Havlicek Stole the Ball”

Naslovna rečenica najpoznatija je rečenica u povijesti radio prijenosa NBA lige. Ništa se ne može usporediti s tonom izvjestitelja Celticsa, Johnny Mosta koji je opisivao posljednje sekunde sedme utakmice finala Istočne konferencije između Celticsa i 76ersa.

Celticsi su vodili većinu utakmice, ali pred kraj Philadelphija dolazi do zaostatka od samo jednog poena, 110-109 i 76ersi su dobili posjed lopte pet sekundi prije kraja nakon što je Bill Russell bacio loptu u zrak i ona je udarila u žice koje drže konstrukciju koša.

Hall of Fame igrač Hal Greer pripremao se da izvede loptu iz auta. Namjeravao je loptu dodati Wiltu Chamberlainu koji se postavio blizu koša, ali Russell je stao ispred Chamberlaina i oduzeo tu mogućnost. K.C. Jones nije dozvoljavao Greeru da neometano vidi kome dodati loptu i njegovo skakanje i mahanje rukama na kraju se isplatilo.

Kako bi imao bolji pregled terena, Greer je skočio i uočio krilo Cheta Walkera koji se činio otvoren na vrhu reketa. Ali John Havlicek se postavio nekoliko metara iza linije dodavanja Greera i Walkera tako da se činilo da je Walker slobodan, iako zapravo nije bio. Havlicek je uočio da se Greer priprema na dodavanje i brzo je uskočio u liniju dodavanja. Radio prijenos ovoga trenutka glasio je:

“Greer ubacuje loptu u igru. Baca daleku loptu”, rekao je Johnny Most i promijenio boju glasa u veliko ushićenje. “Havlicek krade loptu. Dodaje Samu Jonesu. Havlicek je ukrao loptu! Gotovo je! Johnny Havlicek ukrao je loptu!!”

Havlicek je promijenio smjer lopte lagano dotaknuvši loptu namijenjenu Walkeru prema suigraču Jonesu koji je zatim vodio loptu do kraja vremena te su tada navijači masovno uletjeli u teren. Celtici su pobijedili Philadelphiju a zatim su i osvojili sedmu titulu prvaka zaredom.

Havlicek je u NBA karijeri postigao preko 26 000 poena i igrao 16 sezona, ali najviše ga se pamti po ukradenoj lopti i poznatoj rečenici Johnny Mosta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE