Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hawksi, Lakersi i Mavericksi izborili drugi krug

Noæas su tri ekipe izborile drugi krug doigravanja u šestim utakmicama svojih serija. Konaènim rezultatom 4-2 Hawksi su izbacili Orlando, Lakersi New Orleans a Mavericksi Portland.

Atlanta je kod kuæe uspjela dovršiti seriju protiv Orlanda i sada se okreæe dvoboju protiv Chicago Bullsa. Cijeli tijek susreta kontrolirali su igraèi Atlante i tek se u posljednjim trenutcima susreta Orlando približio. Samo 34 sekunde prije kraja Jameer Nelson je postigao polaganje za približavanje na samo -1 Atlanti. Jamal Crawford ubacuje oba slobodna bacanja i Orlando je imao 8 sekundi za zadnji napad. Prvo je J.J. Redick promašio otvorenu tricu, a zatim Josh Smith blokirao još jedan pokušaj Jasona Richardsona i tako se okonèala ova utakmica, ali i serija izmeðu Atlante i Orlanda. Izvještaj i statistiku s utakmice možete pogledati ovdje.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Dirk Nowitzki (33)
  • Asistencije: Chris Paul (11)
  • Skokovi: Dwight Howard (15)
  • Ukradene lopte: Hedo Turkoglu (4)
  • Blokade: Dwight Howard (3)

Iako se oèekivalo da æe Lakersi bez problema proæi u drugi krug, stvarnost je bila ipak nešto drugaèija. Hornetsi su pružili sjajan otpor, ali više od dvije pobjede nisu uspjeli izboriti. Lakersi su noæas dovršili seriju rezultatom 98:80, a svoju pobjedu su osigurali zahvaljujuæi boljoj igri u drugom poluvremenu. Kobe Bryant predvodio je svoju ekipu sa 24 poena. Statistiku utakmice možete pogledati ovdje, a uskoro i izvještaj.

Svoj prolazak u drugi krug ostvarili su i Dallas Mavericksi pobjedom na gostujuæem terenu dok Portlanda. Prije ove utakmice samo su domaæini pobjeðivali pa se oèekivalo da æe serija otiæi do sedme utakmice, no Dallas je ipak uspio pobijediti i sada se okreæu susretu protiv Lakersa. Drugu èetvrtinu Mavsi su dobili rezultatom 33:16 te rano u utakmici ostvarili nedostižnu prednost. Portland je serijom 8-0 u posljednjoj èetvrtini došao na samo jedan poen zaostatka, ali Jason Kidd pogaða tricu i opet odvaja Dallas koji je do kraja uspio saèuvati prednost. Dirk Nowitzki predvodio je pobjednièku momèad sa 33 poena i 11 skokova. Statistiku utakmice možete pogledati ovdje, a uskoro i izvještaj.

Latest Posts

NE PROPUSTITE