Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hawksi nastavljaju èišæenje, mijenjan Marvin Williams

Atlanta Hawksi odluèili su kako je vrijeme za promjene i za sada su najaktivnija NBA momèad što se tièe razmjena igraèa. Nakon što su poslali Joea Johnsona u Netse, riješili su se i Marvina Williamsa koji æe od sljedeæe sezone igrati u Utah Jazzu.

Utah Jazz æe u Atlantu poslati svog razigravaèa Devina Harrisa. Potez Hawksa je oèigledan, žele što više oèistiti prostora pod salary capom za sljedeæe ljeto jer æe tada slobodan igraè biti Chris Paul, a možda i Dwight Howard. Harris ima jednogodišnji ugovor vrijedan 8,5 milijuna dolara, a Williams dvogodišnji s oko 8 milijuna godišnje plaæe.

Podsjetimo, Hawksi æe poslati Joea Johnsona u Netse u zamjenu za petoricu igraèa, Jordana Williamsa, Johana Petra, Jordana Farmara, Anthonyja Morrowa i DeShawna Stevensona. Razmjena još nije obavljena jer Netsi moraju prvo potpisati ugovor sa Stevensonom koji je slobodan igraè, a to mogu tek od 11. srpnja, te æe nakon toga poslati ovaj “paket” igraèa za Johnsona.

Spominje se da bi Hawksi mogli u lov na Howarda veæ ovo ljeto te da æe poslati ponudu Orlandu koja æe ukljuèivati Ala Horforda i Jeffa Teaguea.

Marvin Williams je u NBA ligu došao 2005. godine kao 2. izbor drafta upravo od Hawksa s kojima je proveo svih 7 NBA sezona. Razvio se u solidnog igraèa ali ipak nikada nije opravdao tako visok izbor na draftu. U karijeri je na prosjeènim brojkama od 11,5 poena te 5,3 skoka po utakmici.

Harris je pak godinu ranije došao u NBA ligu, 2004. godine su ga na draftu 5. izborom uzeli Washington Wizardsi ali je odmah poslan u Dallas, a igrao je još i za New Jersey Netse te posljednje dvije sezone za Utah. Prosjeèno po utakmici postiže 13,1 poen i 5 asistencija, što nije dovoljno da ga se uvrsti meðu najbolje razigravaèe NBA lige.

Latest Posts

NE PROPUSTITE