Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hawksi posramili Pacerse u svojoj dvorani

Prekrasna noć za navijače Hawksa koji su mogli uživati u fenomenalnoj predstavi svojih igrača i prvoj pobjedi, te smanjenju prednosti Pacersa na 2-1.

Trener Hawksa, Larry Drew u ovu je utakmicu odlučio krenuti s visokom petorkom, te je umjesto Kylea Korvera startno mjesto zauzeo centar, Johan Petro. Pacersi su žustro krenuli u susret i napravili su seriju 6-1 u dvije minute, te je frustrirani trener Drew odlučio pozvati minutu odmora. Nakon toga krenula je odlična igra Hawksa, te sa serijom 14-6 dolaze u vodstvo i sada je red bio na trenera Pacersa, Frank Vogel da pozove minutu odmora.

Ekipa Atlante nastavila je s odličnim igrama na oba kraja parketa nakon time-outa, a posebno se to vidjelo u obrani u kojoj su za 10 minuta primili samo 8 poena. Četvrtinu su završili fenomenalnom serijom 12-2 za vodstvo 27:14. Svih osam igrača Hawksa koji su dobili minutažu u prvoj četvrtini postigli su koš, a predvodio ih je Jeff Teague sa 6 poena, 2 skoka i 2 asistencije. Pacersi su šutirali jako loših 6/22 iz igre, te su ubilježili čak 6 izgubljenih lopti.

Ulazak u drugu četvrtinu obilježili su Hawksi, napravili su nevjerojatnu seriju od 28-4 u razdoblju koje uključuje posljednje tri minute prve četvrtine i sedam minuta druge četvrtine. Posebno se isticao Josh Smith s odličnom obranom i standardnom all-round igrom u napadu. Pacersi su djelovali kao razbijena vojska, Hawksi su im zatvorili sve prilaze košu i natjerali ih na šut 2/14 u 16 i pol minuta, te na čak 12 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu. Igrači Atlante u napadu su igrali racionalno i koristili su najbolje pozicije za postizanje poena, te nisu forsirali teške šuteve i na poluvrijeme su otišli s rezultatom 54:30. Hawkse su predvodili Al Horford s 12 poena i 9 skokova, te Smith s 12 poena, 3 skoka, 3 asistencije i 3 ukradene lopte, dok je kod Pacersa jedini bio raspoložen Paul George s 12 poena.

Otvaranje drugog poluvremena proteklo je u čvrstoj igri s obje strane, a Pacersi su uspjeli povezati nekoliko kvalitetnih napada u prvih šest minuta. Međutim, nisu mogli uspostaviti obrambeni ritam, te je prednost Hawksa ostala skoro identična. Pozitivno u redovima Pacersa bilo je buđenje Roya Hibberta koji je zabio 6 poena u nizu, te Davida Westa koji mu se priključio s dva uzastopna pogotka i smanjili su zaostatak na 20 poena razlike. Klupa Hawksa bila je primorana pozvati kratki time-out. To je pozitivno djelovalo na igrače Hawksa koji su bez Smitha (zaradio 4 osobnu pogrešku) uspjeli povećati prednost na 26 poena razlike do kraja četvrtine.

Pacersi su u posljednjom četvrtini odlučili igrati presing po cijelom terenu, te im se to isplatilo jer su sedam i pol minuta prije kraja uspjeli smanjiti zaostatak na 18 poena serijom od 10-2 koju je predvodio Tyler Hansbrough sa 6 poena. Razdoblje loše igre Atlante možemo povezati s izlaskom Smitha zbog pete osobne pogreške. Njegovim povratkom igra Hawksa se stabilizirala jer su dobili igrača koji sigurno može prevesti i distribuirati lopte, te su rezultatsku prednost od 20-tak poena održavali do kraja susreta.

Treneri su odlučili tri minute prije kraja utakmice dati priliku igračima s klupe, te je završni rezultat susreta bio 90:69 za Hawkse. U redovima Hawksa fenomenalan je bio Horford s 26 poena i 16 skokova što mu je rekord karijere u doigravanju, te Smith s odličnom all-round partijom u kojoj je ubilježio 14 poena, 6 skokova, 6 asistencija i 3 ukradene lopte. Kod Pacersa možemo izdvojiti Davida Westa s 18 poena i 6 skokova.

Glavni razlog pobjede Hawksa bila je obrana koja je prisilila Pacerse na šut 22/81 ili 27,2%, a još gore izgleda šut za tri poena koji je bio an svega 16% ili 4/25. Osim kriminalnog šuta, Pacersi su imali nevjerojatne 22 izgubljene lopte. Jedina pozitivna stavka u njihovoj igri je skok i to 17 napadačkih skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE