Hawksi razmjenjuju Ala Horforda?

Jedna od povećih vijesti zadnjih dana je zasigurno mogući trade koji uključuje svestranog centra Atlante, Ala Horforda, kojemu ovo ljeto ističe ugovor. 29-godišnji centar ekipe koja je prošlu godinu završila s omjerom 60-22 ima mnoštvo vještina, a jedna od zanimljivijih u njegovom skillsetu je sigurno trica koju je ove sezone zapucao ugrubo tri puta više nego u prijašnjih osam sezona svoje karijere.

Iako razloga za razmjenu ima više, onaj glavni je očit. Horfordu ističe ugovor, a sam je rekao da bi ga zanimao život u većem gradu s više off-court poslovnih opcija, te Hawksi očito žele radije dobiti nešto sada, nego na ljeto izgubiti franšiznog centra – za ništa. Još jedan od mogućih razloga je što nešto u momčadi Atlante ne funkcionira, jer ove sezone zasad imaju 22 poraza – isto kao i prošle, samo u 32 utakmice manje.

Al je već povezivan s ovosezonskom trade „posvudušom“ – Boston Celticsima. „Keltima“ je centarska pozicija deficitarna kvalitetom, a GM Danny Ainge vjerojatno smatra kako bi im ovakav igrač dobro došao.

Horford je ove sezone na prosjecima od 15,1 sa 7 skokova i 34% za tri poena te je kao i uvijek jedan od ključnih igrača Hawksa, a njegova razmjena bi ih ostavila na Tiagu Splitteru i Walteru Tavaresu, što zasigurno nije ohrabrujuće.