Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hawksi razmjenjuju Ala Horforda?

Jedna od povećih vijesti zadnjih dana je zasigurno mogući trade koji uključuje svestranog centra Atlante, Ala Horforda, kojemu ovo ljeto ističe ugovor. 29-godišnji centar ekipe koja je prošlu godinu završila s omjerom 60-22 ima mnoštvo vještina, a jedna od zanimljivijih u njegovom skillsetu je sigurno trica koju je ove sezone zapucao ugrubo tri puta više nego u prijašnjih osam sezona svoje karijere.

Iako razloga za razmjenu ima više, onaj glavni je očit. Horfordu ističe ugovor, a sam je rekao da bi ga zanimao život u većem gradu s više off-court poslovnih opcija, te Hawksi očito žele radije dobiti nešto sada, nego na ljeto izgubiti franšiznog centra – za ništa. Još jedan od mogućih razloga je što nešto u momčadi Atlante ne funkcionira, jer ove sezone zasad imaju 22 poraza – isto kao i prošle, samo u 32 utakmice manje.

Al je već povezivan s ovosezonskom trade „posvudušom“ – Boston Celticsima. „Keltima“ je centarska pozicija deficitarna kvalitetom, a GM Danny Ainge vjerojatno smatra kako bi im ovakav igrač dobro došao.

Horford je ove sezone na prosjecima od 15,1 sa 7 skokova i 34% za tri poena te je kao i uvijek jedan od ključnih igrača Hawksa, a njegova razmjena bi ih ostavila na Tiagu Splitteru i Walteru Tavaresu, što zasigurno nije ohrabrujuće.

Latest Posts

NE PROPUSTITE