Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hawksi se spremaju na sezonu bez Horforda

Atlanta Hawksi su posljednje èetiri sezone sudjelovali u doigravanju, a u posljednje tri su prošli prvu rundu. Pitanje je hoæe li moæi nastaviti uspješan niz nakon što je [igrac ime=”Al Hordford” alt=”Alu Horfordu”] potvrðena ruptura velikog prsnog mišiæa.

U najboljem sluèaju Horford æe se vratiti pred kraj regularnog dijela sezone, ali njegov oporavak æe možda potrajati i kroz cijelo doigravanje. “Nadam se da æe se vratiti ranije”, kaže trener Hawksa Larry Drew. “Mislim da imamo talenta. Najviše me brine naèin na koji æemo se nositi s ovom situacijom. Mislim da s ovim talentom i dubinom momèadi možemo uæi u doigravanje. Moj zadatak æe biti održati momke mentalno jakima. Ovo nije vrijeme za sažalijevanje.”

Zamjena za Horforda u poèetnoj petorci je veteran Zaza Pachulia, a osim njega jedini centar u momèadi je Jason Collins. Prije poèetka sezone Hawksi su odluèili popuniti momèad bekovima i novakom na poziciji krila Ivanom Johnsonom, umjesto da dodaju još jednog centra. “U sljedeæih nekoliko dana æemo sjesti i raspraviti o tome želimo li napraviti ikakav potez”, rekao je Rick Sund, glavni menadžer momèadi. “Moramo odluèiti hoæemo li ostaviti momèad kakva je, ili æemo uèiniti nekakav potez.”

Nositelji momèadi sada æe biti All-Star bek Joe Johnson i talentirani krilni centar Josh Smith. “Još uvijek imamo dovoljno talenta da budemo elitna momèad konferencije”, rekao je Johnson. “Jasno nam je da jedan èovjek ne može uèiniti sve, moramo vjerovati jedan drugome. Morati æemo se malo više potruditi da nadoknadimo gubitak.”

Hawksi su uvjerljivo pobijedili Bobcatse u svojoj prvoj utakmici bez Horforda rezultatom 111:81. Pachulia je u utakmici ostvario 10 poena i 10 skokova, Smith je imao 30 poena i 13 skokova, a Johnson je uz 23 poena dodao i 7 skokova te 8 asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE