Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hawksi u potrazi za novim trenerom

Nakon šest sezona voðenja Atlanta Hawksa, trener Mike Woodson dobio je otkaz te su Hawksi od danas u potrazi za novim glavnim trenerom koji bi ih uspio odvesti korak dalje u doigravanju nego što je to Woodson uspio.

Danas je vodstvo Hawksa predvoðeno GM-om Rickom Sundom informiralo svog sada veæ bivšeg trenera kako mu neæe ponuditi novi ugovor za sljedeæu sezonu. Razlozi su oèiti, Hawksi su željni uspjeha u doigravanju i krajnji cilj, naslov prvaka NBA lige,  iz godine u godinu izgleda sve dalje te su morali poduzeti neki korak kako bi se to promijenilo.

Nakon pažljivog razmatranja donijeli smo tešku odluku da neæemo produžiti suradnju s trenerom Woodsonom“, objasnio je Sund. “Zahvaljujemo mu na velikom radu i trudu tijekom proteklih 6 godina te mu želimo svu sreæu u nastavku trenerske karijere.

Woodson je trenerom Hawksa postao 2004. godine te je od tada ostvario ukupan uèinak pobjeda i poraza 206-286 (42% pobjeda). Atlantu je odveo do doigravanja u svakoj od protekle tri sezone, no Hawksi se nisu uspjeli znaèajnije približiti osvajanju naslova te im je uèinak tijekom tog vremena iznosio 11-18.

Ove sezone su u prvom krugu doigravanja igrali protiv Milwaukee Bucksa i oèekivala se lagana pobjeda Hawksa, no Bucksi su se pokazali žilavijima nego što su oèekivali te je serija otišla do sedme utakmice u kojoj su Hawksi uspjeli pobijediti, no u sljedeæem krugu èekao ih je Orlando Magic koji ovo doigravanje još ne zna za poraz te su bez veæih problema pomeli Hawkse koji nisu pružali igre koje su se oèekivale od njih.

Tko æe biti novi trener Atlante još nije poznato, no prve glasine govore kako su najizgledniji kandidati za upražnjeno mjesto Sam Mitchell, pomoæni trener Jazzera Ty Corbin i Monty Williams, pomoæni trener u Portlandu. Takoðer, pojavila se informacija kako æe Hawksi novom treneru najvjerojatnije ponuditi trogodišnji ugovor s godišnjom plaæom od oko 2 milijuna dolara.

No tko god bude izabran za novog trenera vjerojatno æe voditi momèad bez dosadašnjeg glavnog igraèa, Joea Johnsona za kojega se pretpostavlja da æe svoju sreæu potražiti u nekoj drugoj ekipi buduæi da æe ovo ljeto postati slobodan igraè. Zainteresiraih ekipa ima na pregršt, a na njemu je da odluèi hoæe li ipak produžiti suradnju s Hawksima ili pak pokušati osvojiti prsten prvaka u nekoj drugoj ekipi, u kojoj æe možda bit suigraè LeBronu Jamesu, Dwyaneu Wadeu, Chrisu Boshu ili nekom od ostalih velikih igraèa koji ovo ljeto postaju slobodni igraèi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE