Saturday, December 9, 2023

ZADNJE OBJAVE

Hawksi u TD Gardenu, Chicago put Philadelphije

Za danas su pred nama tri utakmice. U prve dvije utakmice sve èetiri ekipe ulaze sa po jednom pobjedom te æe za svaku biti kljuèno ne izgubiti. U 01.30 æe svoj susret zapoèeti Boston i Atlanta a pola sata kasnije slijede Sixersi i Bullsi. U treæoj i posljednjoj utakmici Denver doèekuje Los Angeles Lakerse te æe svim silama pokušati smanjiti veliki zaostatak i vratiti se u igru.

Boston Celtics – Atlanta Hawks  (1-1)  01.30

Od veèeras se serija seli u TD Garden i Celticsi se nadaju kako bi mogli napraviti veliki korak ka prolasku prve runde. Iako su u drugoj utakmici bili osakaæeni za neigranje ozlijeðenog Raya Allena i suspendiranog Rajona Ronda uspijeli su nadahnutom predstavom Kevina Garnetta i Paula Piercea donijeti tu prvu pobjedu i vratiti prednost svojoj ekipi. Pierce je ubilježio strašan double-double uèinak (36 poena i 14 skokova) što se donekle od njega i oèekivalo pošto je Doc Rivers imao puno problema u sastavljanju ekipe. Posebno treba istaknuti izrazito motiviranog Garnetta koji uz mladog Bradleya na vanjskoj poziciji doslovno sam drži obranu i diktira tempo unatoè problematiènim koljenima i puno godina na leðima. On je zabio 15 poena, uhvatio 12 skokova te podijelio 5 asistencija. Za veèeras æe im sigurno biti lakše jer se Rondo vraæa u startnu petorku dok je status Allena još uvijek neizvjestan. Ono što najviše zabrinjava trenera je uloga Pietrusa i Doolinga koji su potpuno izgubljeni u napadu i trenutno od njih nema nikakve koristi. Za sada su to Hawksi jednom iskoristili a veèeras æe pokušati što brže vratiti prednost u svoju poziciju. No niti Larry Drew nije pošteðen problema. Uz Ala Horforda koji je izgubljen za cijelu rundu veèeras su pod znakom upitnika i Zaza Pachulia te sjajni Josh Smith koji je u ove dvije utakmice u prosjeku ubacio 19 poena, uhvatio 15 skokova te podijelio po 5 asistencija. Njegov izostanak bi bio nenadoknadiv pa æe i konaèan ishod najviše o tome i ovisiti.

Ipak, sitnu prednost dajemo domaæinu iz razloga što je u play-offu TD Garden posebno nabrijan i tamo se nitko ne može osjeæati favoritima osim samih Celticsa.

Philadelphia 76ers – Chicago Bulls  (1-1)  02.00

Treæi susret u ovoj seriji utakmica. Rezultat nakon dvije odigrane utakmice u Chicagu je 1-1. Philadelphia je prošlu utakmicu pobijedila 109:92 uz odliènu realizaciju šuta iz igre (59%). Maestralnu utakmicu je odigrao Jrue Holiday upisavši 26 poena uz 6 asistencija. Vrlo dobar je bio i Louis Williams sa 20 poena i 6 asistencija. Bullsi su prošlu utakmicu bili hendikepirani neigranjem najboljeg igraèa Derricka Rosea koji neæe više nastupati ove sezone. To je iskoristio centarski igraè Joakim Noah upisavši 21 poen i 8 skokova. Na vrhu liste strijelaca pridružio mu se John Lucas sa 15 poena. Tom Thibodeau se nada kako æe njegova momèad veèeras odigrati obranu na znatno veæoj razini i kako æe Sixerse ipak malo manje služiti šut jer su prošlu utakmicu pogaðali kao na traci. Philadelphia je kompletna dok Bullsima neæe nastupiti veæ gore navedeni Derrick Rose što je apsolutno najveæi moguæi hendikep i u prošloj utakmici se vidjelo koliko je njegov izostanak bitan te razlika izmeðu utakmica kada njega nema u regularnom dijelu sezone te u play-offu.

Oèekujemo zanimljivu i izjednaèenu utakmicu. A prednost dajemo Sixersima zbog domaæeg terena i puno veæe motivacije zbog netom izborene pobjede.

Denver Nuggets  – Los Angeles Lakers  (0-2)  04.30

U dvije dosadašnje utakmice Denver Nuggetsi još nisu bili u vodstvu, a kamoli došli blizu pobjedi, makar su u drugoj utakmici koju su izgubili sa 100:104 bili mnogo bliže nego u prvoj. Na odmoru je bilo sedam koševa prednosti za Lakerse, da bi u nastavku ta prednost narasla na najveæih 19 razlike. No, Denver se nije predao i u zadnje èetiri minute se ulazi sa pet koševa prednosti za domaæine 92:87. Lakersi ipak nisu dopustili totalni preokret jer su Kobe Bryant i Andrew Bynum pogodili važne šuteve. Bryant je utakmicu završio sa 38 postignutih koševa, a vrlo dobar je bio i Bynum sa svojih 27. Kod poraženih Nuggetsa bilo je šest dvoznamenkastih igraèa, a najefikasniji je bio Ty Lawson sa svojih 25 koševa. Danas je dan D za Denver, jer i sami znaju da nijedna momèad još nije preokrenula zaostatak 0-3. Dok s druge strane Los Angeles Lakersi imaju strašan omjer prolaza u serijama 42-1, nakon što povedu sa 2-0. Danas se oèekuje mnogo bolji Danillo Gallinari, koji bi se trebao izvlaèiti iz reketa prema liniji za tri poena, gdje se vrlo dobro snalazi.

Oèekujemo pobjedu domaæina, koji bi svojom brzom igrom trebali nadtrèati goste. Denver kod kuæe ima omjer 20-13, dok su Lakersi u gostima igrali dostal slabo i imaju omjer 15-18.

Latest Posts

NE PROPUSTITE