Tuesday, March 21, 2023

ZADNJE OBJAVE

Hawksi žele dovesti Van Gundyja na klupu

Atlanta Hawksi završili su još jednu razočaravajuću sezonu pod palicom Larryja Drewa kao glavnog trenera. Drugu godinu zaredom ispali su u prvoj rundi doigravanja i čini se da čelnici klupa ipak žele više. Drew je 2004. došao u Atlantu kao pomoćnik glavnom treneru, a 2010. preuzeo je vodstvo nad ekipom.

Drew ima ugovor do početka srpnja, a prema pisanju Adriana Wojnarowskog Hawksi mu neće ponuditi novi ugovor. Na njegovo mjesto žele dovesti bivšeg trenera Orlanda Stana Van Gundyja. Glavni menadžer Hawksa Danny Ferry i Van Gundy su stupili u kontakt, ali još uvijek se nisu vidjeli oči u oči.

Zašto baš Van Gundy? Najvjerojatnije radi njegove povezanosti s Dwightom Howardom kojeg bi pokušali dovesti nakon što prvog srpnja postane slobodan igrač. Iako dvojac nije bio u dobro odnosu u Orlandu, zbog čega je Van Gundy otpušten iz ekipe, Howard je ipak rekao kako cijeni Van Gundyja kao glavnog trenera.

Lakersi vjerojatno neće pustiti Howarda jer mu mogu ponuditi dodatnu godinu ugovora i 30 milijuna dolara više od bilo koje druge ekipe. Također bi vjerojatno postao vođa ekipe nakon što Kobe Bryant ode u mirovinu za nekoliko sezona.

Atlantu će vjerojatno napustiti njihov najbolji igrač Josh Smith kojemu ove sezone također istječe ugovor i pretpostavlja se da neće potpisati produljenje ugovora nego će tražiti ponudu drugih ekipa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE