Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hayward i Bledsoe nisu dobili produženje ugovora

Gordon Hayward, 23-godišnji igrač Utah Jazza i Eric Bledsoe, bek Phoenix Sunsa, nisu dobili produženje ugovora prije deadlinea koji je nastupio danas u pet ujutro po našem vremenu, a u Americi u ponoć.

Ovim potezom su oba igrača postali zaštićeni slobodni igrači, što znači da će sljedeće ljeto druge ekipe moći dati ponudu, a Utah i Phoenix će imati pravo na izjednačavanje te ponude i zadržavanje igrača.

Oba igrača su izabrana u prvoj rundi drafta 2010. godine, dok su ostali poznatiji igrači iz iste klase Greg Monroe, Evan Turner, Ed Davis, Avery Bradley i Greivis Vasquez isto ostali bez trenutnog produženja odgovora.

Iz klase 2010. je šest igrača dobilo produžetak ugovora prije jutrošnjeg roka, a to su  John Wall (80 milijuna, 5 godina), Paul George (80 milijuna, 5 godina), DeMarcus Cousins (60 milijuna, 4 godine), Derrick Favors (47 milijuna, 4 godine), Larry Sanders (44 milijuna, 4 godine) i Quincy Pondexter (14 milijuna, 4 godine).

Iz stožera Utah Jazza su stigli navodi da im je bilo puno dati više od 50 milijuna dolara za četverogodišnji ugovor Haywardu jer su već potpisali Favorsa na 47 milijuna i četiri godine.

Sunsi su još uvijek nesigurni u mogućnosti Bledsoea da vodi napad momčadi, što je na neki način razumljivo jer je Bledsoe tražio godišnju plaću od 10 milijuna dolara.

Latest Posts

NE PROPUSTITE