Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hayward u blogu: “Pogledao sam stopalo i bilo je u krivom smjeru”

“Odgledao sam tu akciju bezbroj puta”, započeo je Gordon Hayward u svom najnovijem osvrtu na strašnu ozljedu zgloba u svom blogu.

“Bilo je puno puta kad bih izgubio ravnotežu u zraku. Bilo je puta kad bih imao teške odluke pa bih pao prilično teško. Ali uglavnom, uvijek bih bio u redu… Ovog puta nije izgledalo ništa drukčije dok sam bio u zraku… Puno puta se u nezgodnoj situaciji u zraku snađeš… Ali ovog puta noga mi je zaglavila ispod mene.”

 

U istom sam trenu znao da je nešto bilo nepravilno, ali kad sam se prizemljio nisam osjećao puno boli. Okrenuo sam se i vidio si stopalo, a ono je bilo totalno u krivom smjeru. Prva misao mi je bila, ‘Ovo nije u redu’. Osjetio sam paniku i singalizirao sucu, ‘Gledaj ovo. Moraš prekinuti utakmicu’. Ali i dalje nije izgledalo da previše boli. Tad je odjednom bol došla.”

 

“Samo pamtim da sam sjedio tamo gledajući u moje iskrivljeno stopalo, i to je izgledalo kao vječnost. Dr. Rosneck, liječnik Cavaliersa, objasnio mi je da će probati vratiti zglob u pravilan položaj. Čekao sam, i kad su to uradili, pojavila se ogromna bol, vjerojatno najveća u životu.”


“Hoću li se biti u stanju vratiti? Igrati opet? Jesam li gotov? Je li moja karijera gotova?”

 

“Kad su rentgenski snimci bili gotovi (…), plan je bio letjeti nazad u Boston s momčadi te ići ravno u bolnicu… Tako sam čekao prvo poluvrijeme u svlačionici. To poluvrijeme izgledalo je kao najduže ikad. Svako me pokušavao utješiti… Znao sam da su imali dobre namjere, ali sve o čemu sam mogao misliti su anksioznost i stres…. U glavi sam samo viđao svoj slomljeni zglob.”

“Početna dijagnoza od doktora je bila prilično dobra. Koliko god da je loše izgledalo, rekli su da ću imati potpuni oporavak prođe li operacija dobro.”


“Neposredno prije operacije Heather Walker mi je savjetovao da napravimo video u kom ću se obratiti navijačima Celticsa na otvaranju sezone. Pomislio sam da je to dobra ideja, pa smo to uradili.”

 Gordon se potom  zahvalio ženi Robyn za svu pažnju i podršku koju mu je otpočetka davala, a zahvalio se i brojnim drugima.

 

“Kobe je objavio poruku podrške na Instagramu, a onda mi je i posalo mail. Kobe je netko na koga sam se oslanjao i tko je bio sa mnom otkad sam radio s njim. Ne mogu reći dovoljno o tome koliko mi znači imati njegovu podršku, nekog ko je jedan od najboljih ikad, i u principu je prošao kroz sve. Nije imao identičnu ozljedu, ali je imao tešku ozljedu od koje se morao opraviti. Taj mail mi je mnogo značio.”

 

“Tu je i bio i Utah Jazz. Imao sam tešku odluku napustiti ih ovo ljeto a ipak su svi iz kluba odmah bili tu za mene… Sretnik sam što sam bio dio te organizacije.”

“Na kraju, zahvaljujem cijeloj Celtics organizaciji. Znaju da se neću uopće vratiti igri ove sezone, ali se brinu za resurse koje mi trebaju, i tjeraju me da se osjećam da sam dio momčadi. Cijela je organizacija puna ljudi punih brige.”

“Već zamišljam nastup iduće sezone i sanjam o dijeljenju tog trenutka sa svim ovdje u Bostonu – gradu koji još upoznajem, ali s kojim sam se povezao na svaki mogući način.”

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE