Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Heat, Clippersi, Knicksi i Hawksi u borbi za Martina

Kenyon Martin nalazi se u situaciji da može birati u kojoj NBA ekipi æe nastaviti karijeru. Sezonu je poèeo u kineskoj ligi, ali nije izdržao do kraja te bi veæ od sljedeæeg tjedna mogao zaigrati na NBA parketima.

Sezonu je zapoèeo u Xinjiang Flying Tigersima, ali krajem prosinca prošle godine odluèio je napustiti ekipu i nakon toga se više nije vraæao u Kinu. Ondje je odigrao samo 12 utakmica tijekom kojih je postizao 13,9 poena i 9,7 skokova po utakmici. Ipak, nije mogao odmah potpisati za neku NBA ekipu jer su mu èelnici kineske lige prvo morali dati dopuštenje da zaigra u NBA.

Regularni dio kineske lige završava za dva tjedna, a buduæi da Tigersi neæe uèi u doigravanje, smatralo se da æe tada Martin moæi konaèno zaigrati u NBA. Ali to æe se vjerojatno dogoditi veæ poèetkom sljedeæeg tjedna, jer kako doznaje Yahoo!Sports, Martin je tražio potvrdu od kineske lige da se može vratiti u NBA, ali oni mu nisu odgovorili. Na to je reagirala FIBA, meðunarodna košarkaška organizacija, i dopustila povratak Martina u najjaèu ligu svijeta.

Ovaj krilni centar bi tijekom vikenda mogao donijeti odluku gdje æe nastaviti svoju NBA karijeru te veæ u prvim danima sljedeæeg tjedna i zaigrati. Zainteresiranih ekipa ima na pretek, od kandidata za naslov, Miami Heata i Los Angeles Clippersa, do ekipa koje to žele postati, Atlanta Hawksa i New York Knicksa. Na njemu je da odluèi u kojoj ekipi želi igrati, a veæ postoje glasine da je primio ponude od Miamija i LA Clippersa.

Prvim izborom drafta 2000. godine New Jersey Netsi uzeli su Martina u svoje redove i ondje je proveo 4 sezone, nakon èega je 7 sezona igrao za Denver Nuggetse. Prosjeèno u karijeri ostvaruje 13,5 poena i 7,2 skoka po utakmici i sigurno æe pripomoæi bilo kojoj ekipi èiji èlan postane.

Latest Posts

NE PROPUSTITE