Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Heat i Pacersi ponovno na Floridu za petu utakmicu

Večeras se nastavlja serija finala Istoka između Heata i Pacersa. Nakon što su u prve četiri utakmice obje ekipe ostvarile po dvije pobjede, ulazi se u ključnu fazu u kojoj više nema mjesta za pogreške i svaka utakmica se igra na “život ili smrt”.

Miami Heat – Indiana Pacers (2-2) 02.30

Pacersi su u prošloj utakmici nastavili s pobjedama pred svojim navijačima u ovogodišnjem doigravanju, te su izjednačili rezultat u seriji na 2-2, pobjedom 99:92. Ekipa Indiane je gotovo cijelu utakmicu kontrolirala igru i rezultat, no osam minuta prije kraja pri vodstvu Pacersa 81:72, momčad Heata radi seriju 14:2 koju je predvodio Dwyane Wade sa 7 poena (16 poena uz šut 5/15 i 6 asistencija) dolaze u vodstvo 86:83. Tada su Pacersi ubacili u brzinu više, te su u posljednjih pet minuta primili samo šest poena, dvije trice, od kojih je jedna bila s istekom napada u režiji Raya Allena (11 poena i 7 skokova), dok je drugu stavio LeBron James (24 poena, 6 skokova i 5 asistencija), te mu je ta trica bila posljednji ubačaj na utakmici jer je 56 sekundi prije kraja susreta isključen iz igre zbog šeste osobne. Problem Heata u ovoj utakmici bio je jako loš šut kompletne ekipe, ukupno su iz igre realizirali 30/77 šuteva ili 39% (najlošiji bio je Chris Bosh sa svega 7 poena uz šut 1/6 i samo 3 skoka), a pozitivno je što su napokon uspjeli kontrolirati loptu i imali su samo šest izgubljenih loptu u odnosu na 12 Pacersa. S druge strane, momčad Indiane je kroz cijelu utakmicu bila u odličnom napadačkom ritmu, te su realizirali 35/70 šuteva ili 50%, a najbolji su bili Roy Hibbert s 23 poena uz šut 10/16 i 12 skokova, te Lance Stephenson s 20 poena uz šut 9/15 i 5 skokova. Odličnu rolu odigrali su David West s double-double učinkom od 14 poena i 12 skokova, te George Hill s 19 poena, 5 skokova i 6 asistencija, a možemo istaknuti i Paula Georgea s 12 poena i 8 skokova ali i 5 izgubljenih lopti. Kod Heata je odlično reagirao Mario Chalmers s 20 poena i jedini je u ekipi ostvario pozitivan +/- rating od +11. Probleme s ozljedama imaju samo igrači Heata, osim već poznatog problema Wadea s koljenom u posljednjoj utakmici Bosh je ozlijedio gležanj i morao je otići u svlačionicu, te se kasnije vratio u utakmicu. Također, James ima manjih problema s gležnjem.

Očekujemo odličnu utakmicu i neizvjesnu utakmicu, a malu prednost dajemo Indiani jer domaćini imaju problema s nekolicinom igrača koji vuku lakše ozljede.

Latest Posts

NE PROPUSTITE