Thursday, May 9, 2024

ZADNJE OBJAVE

Heat i Wade se ne mogu dogovoriti oko novog ugovora

Za Dwyanea Wadea mogli ste čuti mnoge vijesti ovih dana, zato što je ovaj bek Miamija možda odlučio da napusti Floridu i krene dalje u svojoj karijeri. Inače, sve je počelo prošlo ljeto kada je Wade prekinuo ugovor koji ga je plaćao $20 milijuna ovu sezonu i $21.6 milijuna sljedeću, te potpisao ugovor koji mu je donio $15 milijuna ove godine i ima player option za sljedeću sezonu kada bi zaradio $16 milijuna .

Ipak, Wade je izgleda odlučio da ne iskoristi tu opciju i da dobije što više novca ovo ljeto, ako ne od Heata onda od bilo koje druge ekipe. Pošto je svu karijeru proveo u Miamiju, čelnici Heata počeli su pregovore oko novog ugovora ali kako se zasad čini ništa ne ide dobro. Navodno, ovom igraču je ponuđeno ispod $10 milijuna što je razumljivo s obzirom na to da je ovaj igrač propustio mnogo utakmica već par sezona zaredom i s obzirom na to da njegova igra polako opada. Međutim radi se o svojevrsnom veteranu koji je stvarno mnogo dao ovoj franšizi i s njom osvajao titule i prije vremena ere LeBrona Jamesa i Chrisa Bosha.

Wade se nalazi u jednoj vrsti limbo pozicije jer ako ga žele veće ekipe obično nemaju dovoljno novca da ga plate, a manje ekipe s mnogo prostora ne žele da daju puno novca na zastarjelu zvijezdu. Ipak, nada za Dwyanea postoji navodno u Kaliforniji s obzirom na to da Lakersi imaju planove da krenu na ovog All-Stara ako propadnu ovi pregovori. Vrlo je lako shvatiti, financijski naravno, obje strane ovdje: ako ga potpišu na više godina, Heat ne može potrošiti novac sljedeće ljeto na neke ogromne free agente poput Kevina Duranta, dok Wade naravno želi da dobije što više novca s obzirom na to da mu je karijera već pri kraju.

Teorijski, Miami može vrlo niske ponude slati Dwyaneu i ako stvarno odluči da ne iskoristi svoju opciju samo mu poslati dovoljno dobru ponudu da ostane, ali postoji rizik da će ova sapunica njemu dosaditi i možda prihvati ponudu nekog drugog kluba. Cilj Pata Rileya je da ga zadrži još godinu, a onda vjerovatno da ga nagovara da uradi ono što je uradio Dirk Nowitzki, odnosno da uzme niži ugovor da bi se dovela neka velika imena koja bi Heat vratila u finala. Inače, ako odluči da uzme svoju opciju, njegova možebitna daljnja suradnja s Miamijem biti će uvjetovana time koliko velikih slobodnih igrača Riley uspije da dovede na Floridu, što je jedna jako loša pozicija za igrača koji je jednoj franšizi toliko dao.

Latest Posts

NE PROPUSTITE