Heat i Wade se ne mogu dogovoriti oko novog ugovora

Za Dwyanea Wadea mogli ste čuti mnoge vijesti ovih dana, zato što je ovaj bek Miamija možda odlučio da napusti Floridu i krene dalje u svojoj karijeri. Inače, sve je počelo prošlo ljeto kada je Wade prekinuo ugovor koji ga je plaćao $20 milijuna ovu sezonu i $21.6 milijuna sljedeću, te potpisao ugovor koji mu je donio $15 milijuna ove godine i ima player option za sljedeću sezonu kada bi zaradio $16 milijuna .

Ipak, Wade je izgleda odlučio da ne iskoristi tu opciju i da dobije što više novca ovo ljeto, ako ne od Heata onda od bilo koje druge ekipe. Pošto je svu karijeru proveo u Miamiju, čelnici Heata počeli su pregovore oko novog ugovora ali kako se zasad čini ništa ne ide dobro. Navodno, ovom igraču je ponuđeno ispod $10 milijuna što je razumljivo s obzirom na to da je ovaj igrač propustio mnogo utakmica već par sezona zaredom i s obzirom na to da njegova igra polako opada. Međutim radi se o svojevrsnom veteranu koji je stvarno mnogo dao ovoj franšizi i s njom osvajao titule i prije vremena ere LeBrona Jamesa i Chrisa Bosha.

Wade se nalazi u jednoj vrsti limbo pozicije jer ako ga žele veće ekipe obično nemaju dovoljno novca da ga plate, a manje ekipe s mnogo prostora ne žele da daju puno novca na zastarjelu zvijezdu. Ipak, nada za Dwyanea postoji navodno u Kaliforniji s obzirom na to da Lakersi imaju planove da krenu na ovog All-Stara ako propadnu ovi pregovori. Vrlo je lako shvatiti, financijski naravno, obje strane ovdje: ako ga potpišu na više godina, Heat ne može potrošiti novac sljedeće ljeto na neke ogromne free agente poput Kevina Duranta, dok Wade naravno želi da dobije što više novca s obzirom na to da mu je karijera već pri kraju.

Teorijski, Miami može vrlo niske ponude slati Dwyaneu i ako stvarno odluči da ne iskoristi svoju opciju samo mu poslati dovoljno dobru ponudu da ostane, ali postoji rizik da će ova sapunica njemu dosaditi i možda prihvati ponudu nekog drugog kluba. Cilj Pata Rileya je da ga zadrži još godinu, a onda vjerovatno da ga nagovara da uradi ono što je uradio Dirk Nowitzki, odnosno da uzme niži ugovor da bi se dovela neka velika imena koja bi Heat vratila u finala. Inače, ako odluči da uzme svoju opciju, njegova možebitna daljnja suradnja s Miamijem biti će uvjetovana time koliko velikih slobodnih igrača Riley uspije da dovede na Floridu, što je jedna jako loša pozicija za igrača koji je jednoj franšizi toliko dao.