Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Heat pokušava dovesti Odoma

Èelnici Miami Heata pregovaraju o dovoðenju Lamara Odoma u svoju ekipu  nakon što su aktualni NBA prvaci L.A. Lakersi odustali od produljenja suradnje s tim krilim igraèem.

Prije pet sezona u velikoj razmjeni igraèa Lamar Odom završio je u Los Angeles Lakersima zajedno s Caronom Butlerom i Brianom Grantom dok je u suprotnom smjeru otišao Shaquille O’Neal. Vodstvo Miamia tada je obavilo strašan posao koji je u konaènici rezultirao osvajanjem prvog i zasad jedinog naslova NBA prvaka u povijesti franšize. Sada pokušavaju vratiti Lamara Odoma u svoje redove. Kako izvori blisku Heatu javljaju, pregovori o suradnji blizu su završetku tako da bi Odoma mogli slijedeæe sezone gledati u dresu momèadi sa samog juga Floride. Što se tièe financijskog aspekta prièe, spominje se cifra od 9 milijuna dolara. Odom, koji æe u studenom napuniti 30 godina, prošle sezone zaradio je 14 milijuna dolara.

Generalni menadžer Heata , trofejni Pat Riley istièe kako je njemu imperativ dovesti Odoma ali istièe i kako u njegovoj ekipi ima mjesta i za Carlosa Boozera te tvrdi da dolaskom te dvojice ne bi bili ugroženi ciljevi Heata sljedeæe ljeto u potrazi za slobodnim igraèima meðu kojima æe se tada naæi i njhov kapetan Dwyane Wade. Iako pritisnuti saveznim porezima koji vrijede za sve države SAD-a, malena porezna potraživanja savezne države Floride ipak omoguæavaju blagu prednost klubovima stacioniranim u njoj.

Dwayne Wade oduševljen je ovom opcijom. Dvojica igraèa veliki su prijatelji i sam Wade tvrdi da Odoma smatra èlanom svoje obitelji. Najbolji strijelac prošle sezone istièe kako je u svojoj rookie sezoni mnogo nauèio od njega. Upravo ta sezona druga je najbolja po statistièkom gledanju u Odomovoj karijeri. Odom je tada ugraðivao 17 poena po utakmici za skor Miamija 42:40 koji im je bio dostatan za 4. mjesto Istoène konferencije. U deset godina dugoj karijeri zabilježio je prosjeèan uèinak od 15.1 poena i 8.8 skokova po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE