Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Heat u goste Pacersima, Spursi po drugu pobjedu

Nakon što su prokockali domaæi teren i moguænost odlaska na 2-0 vodstvo Miami putuje u Indianu gdje æe odmah u prvom susretu tražiti povratak vodstva u njihovo vlasništvo. No svjesni su da im neæe biti lako jer su ih Pacersi namuèili oba puta i pokazali da su im dostojan protivnik. U drugoj veèerašnjoj utakmici nas oèekuje dvoboj izmeðu Spursa i Clippersa gdje æe domaæini puno bolje stanje u ekipi pokušati pretoèiti vodstvo od 2-0.

Indiana Pacers  – Miami Heat  (1-1)  01.00

Nakon pobjede Miami Heata u prvoj utakmici, Indiana Pacersi su u drugoj odigrali vrlo dobro i iskoristili ozljedu Chrisa Bosha te poravnali rezultat serije na 1-1. Bilo je 75:78 za Indianu koja je tvrdom obranom otupila tranziciju Miami Heata. Iako su Indiana Pacersi gaðali samo 37 posto, domaæini su bili još lošiji sa svojih 34 posto šuta iz igre. U igri 2 na 5 Miami æe imati odreðenih problema i zato bi se ponajprije Mario Chalmers, Shane Battier te Mike Miller trebali više angažirati u fazi napada. LeBron James i Dwyane Wade su zajedno zabili 52 koša naspram samo 23 ostatka ekipe. Kod gostiju se sa double-double uèinkom od 16 koševa i 11 skokova istaknuo David West, a dobar je bio i George Hill sa svojih 15 koševa.  Danas oèekujemo nešto veæi zbroj koševa, no obrane æe vrlo vjerovatno ostati èvrste. Roy Hibbert zatvara sve pokušaje ulaza pod koš, dok bi u napadaèkom dijelu mogao još bolje odigrati s obzirom da ga u momèadi Miamija nema tko èuvati. LeBron James æe sigurno ubaciti u brzinu više jer inaèe bi se situacija mogla još više zakomplicirati.

Prednost dajemo gostima koji ne bi smjeli izgubiti dvije utakmice zaredom i tako se dovesti u neugodnu situaciju.

San Antonio Spurs – Los Angeles Clippers  03.30

Spursi su furioznom drugom i treæom èetvrtinom obavili najveæi dio posla u prvom susretu protiv Clippersa te zasluženo slavili 108:92 i poveli 1-0 u seriji. Izostala je dobra partija Tonya Parkera koji je ubacio samo jedan šut iz igre (od 9 pokušaja) i izgubio 4 lopte no barem je posluživao svoje suigraèe pa tako skupio 11 asistencija. No zato su se sa odliènim predstvama iskazali tko drugi nego Duncan i Ginobili te predvodili Spurse u rubrici poeni. Prvi je ubacio 26 uz 10 uhvaæenih lopti dok je Argentinac ubilježio 22 poena u 27 minuta provedenih na parketu. Iskusni centar i jedan od najboljih igraèa lige u prošlom desetljeæu je oèitao pravu malu lekciju Griffinu i Jordanu te pokazao da njihove vratolomije nisu dovoljne za prolaz nego treba puno više od toga u doigravanju. Uz njihovu blijedu partiju se nadovezala i oèajna igra Chrisa Paula koji je ostao na samo 6 poena za što mu je trebalo 13 lopti pa je stvar morao popravljati njegova rezerva, Eric Bledsoe, koji je odigrao utakmicu sezone ubacivši 23 poena uz 5 skokova i 4 asistencije. Naravno, nije uspio napraviti nikakav preokret no pokazao je da i za njega ima mjesta u ekipi unatoè tome što su pretprani bekovima. Danas oèekujemo puno bolju igru njihovog najboljeg igraèa jer bez njega veæ unaprijed mogu potpisati poraz i ispadanje. Vinny Del Negro i dalje najviše briga ima oko zdravlja Griffina. Njega muèi koljeno a u prvoj utakmici je iskrenuo zglob no izjavio je kako je ta stvar riješena te da ga muèi jedino prvotna ozljeda.

I za veèeras prognoziramo pobjedu domaæe ekipe jer igraju perfektno i nemaju nikakvih problema sa ozljedama. Put Los Angelesa æe sa prednošæu od 2-0.

Latest Posts

NE PROPUSTITE