Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hezonja potvrdio: Dolazim odmah u NBA

Od danas najviše biran hrvatski igrač na NBA draftu, Mario Hezonja, potvrdio je da će od sljedeće sezone igrati u NBA ligi. Noćas su ga na draftu izabrali čelnici Orlando Magica, a Hezonja je odmah potvrdio da napušta Barcelonu i prelazi u najjaču ligu svijeta.

Orlando Magic ponovno je odabrao Hrvata na draftu. Nakon što su prošle godine izabrali Darija Šarića 12. pickom (i odmah ga poslali u Philadelphiju), noćas su petim izborom doveli Marija Hezonju u svoje redove. Čelnici ekipe priznali su da su prije drafta održali jedno i pol satni razgovor s Hezonjom te da ih je mladi Dubrovčanin oduševio i da su sigurni da su odabrali igrača koji će uvelike pridonijeti njihovoj igri.

Iako Hezonja zbog klupskih obaveza u Barceloni (trening i timska večera) nije mogao uživo prisustvovati draftu, dao je radio intervju za lokalne medije i potvrdio da prelazi odmah u NBA ligu.

“Neće biti problema s Barcelonom i otkupom ugovora. Imam još neke klupske obaveze, ali za dva dana dolazim u Orlando. Od sljedeće sezone ću sigurno igrati u NBA ligi”, izjavio je Hezonja te dodao: “Jako sam sretan što me Orlando izabrao. Bit ćemo kao braća, borit ćemo se svaku utakmicu i za svaku loptu.”

Od ostalih pitanja, Hezonja je izjavio da pokušava usavršiti svaki dio svoje igre, da se ne fokusira samo na određene segmente igre. U Orlando se zaljubio od prvoga razgovora s čelnicima ekipe te smatra da imaju mladu i potentnu momčad s igračima sjajnog karaktera. Kao svoje uzore naveo je Damira Mulaomerovića, Juana Carlosa Navarra, Petea Mickaela, Dimitrisa Diamantidisa, Vassilisa Spanoulisa i Carlosa Arroya.

Za kraj je spomenuo da će mu sigurno pomoći što je u ekipi i Nikola Vučević s kojim će se najlakše razumjeti te da će mu biti od velike pomoći da se prilagodi životu u SAD-u.

Hezonja će biti treći Hrvat koji će zaigrati za Orlando. Prvi je bio Gordan Giriček, koji je igrao za Magic od 2003. do 2004. godine, dok je nakon njega, od 2004. do 2006., dres Orlanda nosio Mario Kasun.

Orlando je mlada i talentirana ekipa s velikim potencijalom i Hezonja bi se trebao dobro uklopiti te donijeti šutersku kvalitetu koja im je nedostajala. Hezonji želimo svu sreću u NBA ligi te vjerujemo da će se od prvoga dana nametnuti treneru i izboriti se za bolju minutažu nego je imao u Španjolskoj.

Latest Posts

NE PROPUSTITE