Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hezonja slavio, Šišiju poraz nakon produžetka

Mario Hezonja i Portland Trail Blazersi slavili su na gostovanju kod Sacramento Kingsa, Dario Šarić s Phoenix Sunsima izgubio je na gostovanju kod Denver Nuggetsa, dok Bojan Bogdanović nije nastupio za Utah Jazz kod LA Lakersa…

Blizu nove pobjede bili su Phoenix Sunsi koji su nakon produžetka tijesno poraženi na gostovanju kod Denver Nuggetsa. Domaćin je slavio sa 108:107 te tako došao na učinak od 2-0.

Cijelo prvo poluvrijeme vodili su gosti, no u nastavku se budi domaćin i prelazi u vodstvo. U samoj završnici produžetak Sunsima donosi Ricky Rubio koji pogađa sva tri slobodna bacanja za 95:95. 20 sekundi prije kraja produžetka Jamal Murray slobodnim bacanjima donosi Denveru vodstvo od 108:107, nakon čega Phoenix ne uspijeva realizirati zadnji napad.

Murray je s 27 poena bio najbolji kod domaćina, dok je triple-double učinak ubilježio Nikola Jokić s 23 poena, 14 skokova i 12 asistencija.

Kelly Oubre Jr. s 23 poena i osam skokova bio je najbolji kod Sunsa, Devin Bookerdodao je 18 koševa. Dario Šarić nije briljirao u napadu, a za 31 i pol minutu dodao je šest poena (3/8 za dva, 0/3 za tricu), osam skokova i dvije asistencije, dok je u obrani odigrao sasvim solidno.

Prvu su pobjedu u sezoni upisali Portland Trail Blazersi, i to na gostovanju kod Sacramento Kingsa. Susret su zaključili rezultatom 122:112, a prelomili su ga vrlo dobrim drugim poluvremenom. Treću dionicu dobili su s 37:27 i uoči zadnjih 12 minuta imali deset koševa viška (94:84). Imali su i 18 poena prednosti u završnim minutama, ali Kingsi su ublažili poraz.

Damian Lillard napunio je koš Kingsa s 35 ubačaja, pet skokova i pet asistencija. Za 17 i pol minuta na terenu Mario Hezonjadodao je pet poena (2/2 za dva, 0/1 za tricu, slobodna bacanja 1/2) i četiri skoka.

De’Aaron Fox s 28 poena, šest skokova i pet asistencija, dok je Buddy Hield dodao 21 koš i pet skokova.

Prvu su pobjedu upisali u Los Angeles Lakersi. Domaća utakmica protiv Utah Jazza završena je njihovim slavljem od 95:86. Osim na samom početku, Lakersi su cijelo vrijeme bili u vodstvu. Nakon prvog poluvremena vodili su sa šest razlike (43:37), da bi ta prednost nakon tri četvrtine iznosila 19 koševa (74:55). Do kraja susreta Jazzeri se nisu uspjeli ozbiljnije približiti te su samo ublažili poraz.

LeBron James s 32 poena, sedam skokova i deset asistencija te Anthony Davis s 21 poenom, sedam skokova i pet blokada bili su najbolji u pobjedničkim redovima.

Bojan Bogdanović zbog problema s gležnjem nije nastupio, a Utah su predvodili Donovan Mitchell s 24 poena i Mike Conley s 23 koševa.

 

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE