Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hezonja zaustavio Jamesa, 52 poena Giannisa

MARIO HEZONJA je propustio sedam utakmica zbog ozljede, a pun energije vratio se protiv ‘Lakersa’. Trener ga je odmah stavio u startnu petorku, a ‘Super Mario’ nije razočarao. Na parketu je proveo 36 minuta i upisao 17 poena (šut 4-8, trice 1-2, bacanja 8-8: https://www.youtube.com/watch?v=aDWuvTrrbEA), a dodao je 8 skokova, dvije osvojene lopte, te po jednu asistenciju i blokadu. Upravo je ta blokada postala ‘highlight’ večeri. ‘Lakersi’ su vodili 120:111 na ulasku u posljednje četiri minute, međutim ‘Knicksi’ rade seriju 13:3 i u posljednjih 20 sekundi dolaze do prednosti 124:123. Tada na scenu stupa Hezonja. LeBron James, inače prvi strijelac dvoboja s 33 poena, preuzeo je po očekivanju posljednji napad ‘Lakersa’, ali nije računao na Super Marija! Što je učinio Hezonja pogledajte na: https://www.youtube.com/watch?v=UeP07ap8fMA. (Sportklub)

‘Clippersi’ su ostvarili još jednu pobjedu, ovaj put nad ‘Brooklyn Netsima’ u neizvjesnoj utakmici čiji se pobjednik dugo nije nazirao. IVICA ZUBAC će noćašnju utakmicu arhivirati u skupinu najgore odigranih, barem što se tiče postizanja koševa (3p). Kao član prve postave Ivica je igrao 14 minuta uz očajnu realizaciju iz igre (1/9), a dojam je popravio sa 8 skokova i po 2 blokade i asistencije. Lou Williams je, ušavši s klupe, još jednom bio najefikasniji igrač ‘Clippersa’ (25p-6s), a pri neriješenom rezultatu i na isteku vremena, postigao je i ovu sjajnu tricu za pobjedu: https://www.youtube.com/watch?v=Wq1rVo1rJSI. Goste je predvodio D’Angelo Russell (32p-5s-10a, trice 6/12), bivši igrač ‘Lakersa’ kojemu je očito godilo ponovno igranje u ‘Staples Centeru’.

Nakon potpuno ravnopravnog prvog poluvremena, ‘Rocketsi’ su u trećoj četvrtini ‘Wolvesima’ ubacili čak 43 poena i riješili pitanje pobjednika utakmice odigrane u Houstonu. Počevši u petorci, DARIO ŠARIĆ je igrao ukupno 23 minute za koje je imao identičan broj poena i skokova, po osam. Iako je i ovaj put bio prvi strijelac ‘Vukova’, Karl-Anthony Towns je to postao sa (za njega) prilično skromnim brojkama (22p-10s, šut 8/22), a šuterski raspoložen nije bio ni prvi strijelac lige James Harden (20p-10a, šut 8/24). Na kraju susreta najbolji učinak je pripao Chrisu Paulu koji je uz 25 poena podijelio 10 asistencija i uhvatio 7 lopti, a trice je (po)gađao 6/7.

Kakav okršaj u Milwaukeeju! Joel Embiid je u derbiju Istočne konferencije ‘Bucksima’ ubacio 40 poena, uz 15 uhvaćenih lopti i 6 uspješnih dodavanja, a stigao je ispucati čak i 13 trica, pogodivši ih četiri. Za važnu pobjedu ‘Sixersa’, kojom su uskočili na treće mjesto ispred Bogdanovićevih ‘Pacersa’, Jimmy Butler je pridodao 27 poena, dok je najuspješniju ovosezonsku NBA momčad predvodio nevjerojatni Grk Giannis Antetokounmpo koji je susret završio sa učinkom karijere od čak 52 ubačena poena, uz 16 skokova i 7 asistencija.

U ovosezonskom susretu sa najmanje postignutih poena (168) ‘Charlotte Hornetsi’ (Jeremy Lamb 21p) su u Miamiju uvjerljivo nadigrani od domaćeg ‘Heata’ (Goran Dragić 19p), ponajviše zahvaljujući lošoj košarkaškoj večeri predvodnika ‘Hornetsa’ Kembe Walkera (10p, šut 4/16), dok su ‘Pistonsi’ (Blake Griffin 25p-8s) u Detroitu slavili protiv ‘Toronto Raptorsa’ (Kawhi Leonard 33p-10s) čime je trener Dwane Casey ostao dvije sezone neporažen u utakmicama ovih momčadi. Naime, lani je na klupi ‘Raptorsa’ imao 4-0 protiv ‘Pistonsa’, da bi u ovoj sezoni sva tri susreta otišla na stranu sastava iz Detroita kojeg sada vodi. ”Nije to do mene, to je do igrača”, skromno je izjavio Casey nakon utakmice.

U preostalim susretima, ‘Magic’ je u Orlandu, na pogon sjajnog Nikole Vučevića koji je ostvario impresivan ‘double-double’ od 27 poena i 20 skokova, bio uspješniji od ‘Atlanta Hawksa’ (Trae Young 20p-6s-5a), dok su ‘Kingsi’ u Sacramentu nadigrali ‘Chicago Bullse’ (Zach LaVine 18p) ponajviše zahvaljujući ‘rookiju’ Marvinu Bagleyu III koji je susret počeo s klupe, a završio ga sa 21 poenom i 9 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE