Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hezonja:”Dražen je najbolji europski košarkaš svih vremena”

Mario Hezonja predstavljen je u Portlandu gdje će nastupati od sljedeće sezone. Hezonja je prezadovoljan što je napokon u konkurentnoj momčadi i vrlo je samouvjeren…

Drugi Hrvat nakon Dražena Petrovića nosit će dres Blazersa, a Mario Hezonja upravo u čast Dražena uzeo je njegov broj 44.

“Otkad sam počeo, uspoređivao sam se s njim, on je najveći europski košarkaš svih vremena i imam ogroman respekt prema njemu. Put se nastavlja i drago mi je da sam na njemu. Njegov brat bio mi je trener u reprezentaciji i puno sam ispitivao o njemu. Čak i moj bivši broj osam ima simbolike jer su četiri i četiri osam.”

Dolazi nakon sezone u Knicksima koja je za njega bila puna uspona i padova, a za Knickse dosta loša.

“Razvijali smo mladu momčad i nismo bili u pravoj prilici za pobjeđivanje. Međutim mislim da sam svake godine sve bolji jer moj pristup i angažman su pravi. Imao sam dosta loših situacija tijekom karijere, ali iz svih njih izašao sam kao bolja osoba i igrač.”

Završnicu sezone dočekao je na poziciji playmakera, a praktički nema pozicije na kojoj nije igrao.

“Krajem prošle sezone trener Fizdale mi je odjednom rekao bit ćeš moj playmaker i pružio mi je priliku da pokažem što mogu. Odrastao sam kao playmaker i volim to igrati.”

Ovdje ga očekuje sređenija momčad s jakom konkurencijom.

“Nakon Damiana i CJ-a koji su vanzemaljci, imamo dosta izjednačenih igrača, a već znam da ću igrati puno na pozicijama tri i četiri jer imamo dosta potencijala za igru s niskom petorkom.”

Hezonja dodaje kako mu je cilj pomoći Blazersima da dođu čak do finala lige.

“Siguran sam da ću se dobro uklopiti. Prošle sezone ova momčad bila je u finalu konferencije, a moj cilj je pogurati je čak i dalje. Jako sam htio biti u uspješnoj momčadi i igrati s boljim igračima jer će mi to pomoći da i ja postanem bolji.”

Što se tiče dosadašnje karijere, u New Yorku je imao specifičnu situaciju, a žali za razdobljem u Orlandu.

“U New Yorku je bila nekako obiteljska atmosfera, pokušavao sam pomoći svima oko sebe. Imali smo puno mladih igrača koji su se tek razvijali, ali žao mi je što u Orlandu nisam mogao biti pravi ja. Jednu sezonu bilo je ovako, drugu sezonu onako. U jednom trenutku bili smo mlada momčad, onda odjednom s puno veterana, malo kaotično, ali tako je kako je, to je NBA.”

U Portlandu ga čeka Jusuf Nurkić s kojim je u sjajnim odnosima.

“Bili smo praktički vrata do vrata dok nisam otišao u Barcelonu i vjerojatno je bio bliži mom ocu nego ja. On je ostao i dalje igrao za Cedevitu, on mi je kao brat. Jako smo bliski, govorio mi je sjajne stvari o momčadi.”

Za kraj pohvale Hezonji uputio je i Neil Olshey koji ga ne bi ni dovodio da ne vjeruje u njega.

“Mario je veliki talent koji ima vrlo visok potencijal i svijetlu budućnost. Imat će priliku odmah doprinijeti momčadi.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE