Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hibbert i George odveli Pacerse do izjednačenja

Košarkaši Indiane pobijedili su Miami Heat u gostima 97:93, pa je tako finalna serija NBA doigravanja na Istoku izjednačena na 1-1. Serija se sada seli u Indianapolis gdje se igraju iduće dvije utakmice.

I druga je utakmica bila vrlo slična prvoj. Indiana je bolje otvorila ogled i uglavnom provela u vodstvu cijelo prvo poluvrijeme. No, u trećoj četvrtini se trgnuo Miami, dovoljno da dostigne ne pretjerano veliku prednost Indiane, te je do kraja trajala – drama.

U prvoj je utakmici ta drama odlučena tek u produžetku, a čovjek odluke je bio LeBron James. I ovom prilikom je James bio u glavnoj ulozi, ali kao tragičar. Naime, u posljednoj je minuti James čak dva puta gubio loptu u napadu (oba puta je kradljivac bio David West) i time je Miami izgubio šansu da još jednom dobije gustu završnicu. No, možda je istini bliže heroj druge utakmice Roy Hibbert koji je rekao:

“Trebalo je sada biti 2-0 za nas.”

Hibbert je bio glavni “krvnik” Heata u drugom ogledu. Osim što je “zatvorio reket”, u napadu je ubacio 29 poena i svemu je dodao 10 skokova. Naravno, imao je Hibbert i odličnu pratnju, pa je novu sjajnu utakmicu iza sebe ostavio Paul George koji je ubacio 22 poena uz šest asistencija, dok je George Hill dodao 18 poena uz pet skokova i tri dodavanja.

Na drugoj  je strani prvi čovjek bio LeBron James s 36 poena, osam skokova, ali i samo tri asistencije. Dwyane Wade je bio sljedeći najbolji domaći igrač s 14 poena, šest skokova i pet dodavanja.

Ovo je, inače, bio tek četvrti poraz prvaka Miamija u posljednjih 50 utakmica, a treći ogled finala je na rasporedu u nedjelju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE