Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hill: Kada ste s Bryantom, samo čujete njegov glas

Nakon tri godine u Los Angeles Lakersima, Jordan Hill odlučio je da promijeni sredinu i ode u Indiana Pacerse. Pacersi su naravno organizirali predstavljanje i neizbježno pitanje za Hilla, trećeg u Indiani, bilo je kako je to igrati s Kobejem Bryantom, a Hill je rekao: “Kada ste na parketu, sve što čujete je njegov glas, kada ste na treningu sve što čujete je njegov glas, i onda to samo postaje glasnije i glasnije. Mnogo ljudi to ne može da podnese, i ako niste predani da vam to ne uđe pod kožu nećete uspjeti da igrate s njim.”

Naravno, Hill ovo nije naveo kao bilo kakvu uvredu već samo kao realnost Lakersa, i to će ostati tako. Kobe je Kobe i on je takav već duže vrijeme, očekivati od njega da se promijeni nije realno, zbog čega i LA zna ostati bez nekih igrača koji ne žele da se muče s tim što Kobe radi. To je jednostavno kako Bryant motiviše svoje suigrače i to možda po nekima nije pravilno (druge vrste motivacije možete naći u Spursima kod Tima Duncana) ali treba poštovati svaki od pet prstenova koje Bryant ima.

Lakersi su njemu dužni mnogo toga, na brend “Kobe Bryant” Lakersi su generisali mnogo profita i donijeli mnoge titule u Grad Anđela i bilo bi fer ispoštovati ono što on želi, barem do kraja njegove karijere koji se sve više bliži. Svakako je mladom timu Lakersa realnost trpjeti to što je Hill pojasnio barem još jednu godinu, ali treba isto reći da od ove legende svi mladi igrači mogu naučiti mnoge stvari – prvenstveno radnu etiku koja je, kao što znamo, kod Bryanta na ogromnom nivou.

Latest Posts

NE PROPUSTITE