Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hill, Kidd i Nash pred ulaskom u košarkašku kuću slavnih

Grant Hill, Steve Nash i Jason Kidd su prema pisanju ESPN-ova novinara Adriana Wojnarowskog, igrači koji će predvoditi klasu koja će 2018. godine biti uvrštena u košarkaški Hall of Fame u Springfieldu.

Košarkaška kuća slavnih je skratila postupak s pet na tri kalendarske godine nakon umirovljenja, što je omogućilo Nashu da bude jedan od kandidata, unatoč tome što je nastupao za Los Angeles Lakerse u sezoni 2013./2014. Hill i Kidd posljednji su put nastupali u sezoni 2012./2013.

Nash, dvostruki MVP, je jedan od revolucionara NBA lige, njegova šuterska sposobnost, brzina i vrlina probijanja protivničkih igrača je oduševljavala fanove dugi niz godina.

Kidd je čak deset puta bio All-Star, koji je najbolje igre pružao u dresu New Jersey Netsa, prije nego što je na kraju osvojio naslov 2011. s Dallas Mavericksima. Kidd je bio jedan od najpametnijih igrača koji je ikad šetao NBA parketima, a bio je žestoki natjecatelj na oba kraja terena.

Hill je jedan od najboljih sveučilišnih igrača svih vremena, a u rookie sezoni je upravo s Kiddom podijelio nagradu za novaka godine. Hill je bio neizmjerno popularan, ostvario je sedam All-Star nastupa, a pružao je all round igre prije nego što su ga počele mučiti ozljede gležnja, koje su mu skoro uništile karijeru. No unatoč velikim problemima s ozljedama, Hill se oporavio i odigrao čak 19 sezona u najjačoj ligi na svijetu.

Glavni trener i bivši četverostruki All-Star razigravač Maurice “Mo” Cheeks također će biti dio klase Hall of Famea 2018., dodao je Wojnarowski. Cheeks je nakon igračke karijere prešao u trenerske vode, a trenutno je zaposlen kao asistent trenera u momčadi Oklahoma City Thunder.

Latest Posts

NE PROPUSTITE