Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hinrich u Lakersima, Vujaèiæ u Chicago?

Po trenutnim neslužbenim izvorima sa one strane Atlantika, Mariborèanin Saša Vujaèiæ odlazi u Chicago Bullse, a drugim smjerom krenuo bi odlièan braniè Kirk Hinrich.

Los Angeles Lakersi, aktualni prvaci NBA lige odluèili su potražiti pojaèanje na bekovskim pozicijama gdje uz Kobea Bryanta oslonac ekipe drži veteran Derek Fisher. Po trenutnim informacijama, Jezerèane bi trebao pojaèati Kirk Hinrich (10p, 4,6a, 3,5sk), a grad anðela bi se tako odrekao Slovenca Saše Vujaèiæa i Adama Morrisona koji je još davne 2006. godine bio 3. izbor NBA drafta, ali nikada nije opravdao taj potez Bobcatsa koji su ga kasnije poslali u Los Angeles.

Chicago Bullsi bi s tim potezom rasteretili svoj salary-cap i tako poveèali svoje moguænosti za dovoðenje neke od superzvijezda ovog ljeta. Podsjetimo, ovog ljeta æe uz LeBrona Jamesa biti veliki broj odliènih košarkaša koji æe imati slobodne papire poput Amarea Stoudemirea, Chrisa Bosha, Dwaynea Wadea

Saša Vujaèiæ je u najbolju ligu svijeta došao iz Italije, kada je kao 19-godišnji košarkaš pokazivao talent u dresu Snaidera. Godine 2004. izabran je kao 28. košarkaš na NBA draftu, a ove sezone je na prosjeku od 2,3 koša i 1,1 skok po utakmici za 7 minuta provedenih na parketu.

28-godišnji Kirk ima puno bogatiju NBA sezonu nego Saša Vujaèiæ. Hinrich je na draft izašao godinu dana prije nego Vujaèiæ, 2003. je bio izabran kao 7. igraè od strane Bullsa. Najbolju sezonu imao je 2006-07 kada je bilježio 16,6 koševa, 6,3 asistencija i 3,4 skoka po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE