Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hollins: Bogdanović dobar u prilagodbi na NBA stil

Brooklyn Netsi nisu imali rookieja u startnoj petorci već 15 godina (zadnji je bio Kenyon Martin), ali čini se da bi naš Bojan Bogdanović mogao biti među pet odabranih na otvorenju sezone protiv Boston Celticsa u srijedu.

Iako Bogdanović predsezonu nije odigrao na visokom nivou (35 posto ukupan šut, 22 posto trica), trener Lionel Hollins mu ipak vjeruje i razumije koliko je teška prilagodba na NBA stil igre.

”Dolazak u drugu državu, druga kultura, gradski stil života u New Yorku, NBA stil protiv europskog stila, pravila su drugačija, to je prilagodba i Bogdanović se sve bolje privikava”, rekao je Hollins.

Hollins je još nadodao: ”Mi volimo sve što je zasad napravio i on će sigurno biti bolji šuter u budućnosti. Samo želim da bude agresivan i odigra ono što je zacrtano.”

I Bogdanović se osvrnuo na dosadašnje iskustvo u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta: ”To je skroz druga igra, ali se osjećam puno bolje i jedva čekam da krene sezone. Vrlo sam uzbuđen. Znam da u predsezoni nisam puno zabijao, ali nadam se da će se to promijeniti kada krene regularna sezona.”

Bogdanović je bio starter u većini predsezonskih utakmica, a pohvale i dobre riječi mu je uputio razigravač Deron Williams: ”Bio je dobar, mislim da je odigrao vrlo solidnu predsezonu. Kao i svatko, mora raditi na nekim stvarima, ali zna igrati košarku. Odličan je šuter, radi ne obrani i sigurno će biti dobar rookie igrač.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE