Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hollins: Bogdanović mora biti agresivniji

Babo u posljednje dvije utakmice bilježi mizerne brojke unatoč i više nego solidnoj minutaži. Nije samo on u lošoj formi, već i cijela momčad Brooklyn Netsa koja je izgubila šest od posljednjih sedam utakmica te drži deveto mjesto Istoka.

Bogdanović u prosjeku provede 30,7 minuta na terenu i ubaci 9,9 poena uz 2,7 skokova. U zadnja dva susreta protiv Spursa i Thundera ubacio je nula poena iz igre uz ukupni šut 0-12. No, nemojmo dramiti, to je normalan dio košarke. Svakome se može dogoditi loš šuterski niz kada lopta jednostavno ne ide u obruč. Bojan je prvoklasni šuter i kad-tad će se izvući iz crne serije. Veći je problem njegov nedostatak agresivnosti i neaktivna uloga u napadu. Već se u nekoliko utakmica moglo primijetiti da mu nedostaje odlučnosti, možda čak i samopouzdanja. Kao da mu puno toga ovisi o prva 2-3 šuta i ako uđu, sve će bit dobro. No, kada šutevi ne ulaze, Bogdanović ne pronalazi druge načine da dođe do poena i pomogne svojoj ekipi.

To je prepoznao i trener Netsa Lionel Hollins: „Trenutačno je u lošoj seriji. Lopta ne ulazi u koš, ali ni on ne ide na crtu za slobodna bacanja. Ne napada koš, oslanja se na šuteve s distance. Ono što znam je da se moraju izboriti slobodna bacanja, moraš biti čvršći i ne možeš samo stajati i oslanjati se na sposobnost zabijanja s distance. Nekad pogodiš, ali nekad ne. Oni koji uvijek zabijaju su oni koji napadnu obruč, izbore prekršaj i završe na liniji za slobodna bacanja.“

Jasno je što Hollins želi od Bogdanovića, ali problem je što to nije njegov način igre. Šut i igra u postu kad na sebi ima nižeg igrača njegov su forte. Pitanje je barata li loptom dovoljno dobro da na ovoj razini može konstantno probijati prvu liniju obrane i napadati koš, a da se pritom ne gomilaju izgubljene lopte. Bogdanović je odigrao tek 13 utakmica u NBA-u, prostora za napredak ima, ne samo kod njega, nego i kod cijele momčadi. Na njemu je da radi i otkrije različite načine kako pomoći momčadi kada i nije njegova večer.

Latest Posts

NE PROPUSTITE