Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hornacek nezadovoljan s nastupima Knicksa

Nakon famoznih ljetnih najava o stvaranju super tima, realnost polako kuca na vrata New York Knicksa.

Nakon još jednog poraza, petog za redom i osmog u zadnjih deset utakmica, trener Knicksa, Jeff Hornacek izrazio je sumnju u mogućnost svoje ekipe da odigra kvalitetnu obranu. Eye opener je bio sinoćnji poraz od Orlando Magica koji se muči cijelu sezonu, ali je relativno lako dobio Knickse. Zabrinjavajuća činjenica je da su im Knicksi dopustili 115 koševa iako je napadački prosjek Orlanda ove sezone tek oko 99 koševa po utakmici. Posebno se proslavio Jodie Meeks koji je ubacio 23 kosa uz šut za tricu 6 od 7.

Moram pronaći nekoga tko će igrati obranu”, izjavio je Hornacek. “Jednostavno nismo dovoljno dobri u obrani, pokušavamo, ali izgleda da nismo dobri.”

Ne možeš tako ući u utakmicu, mislim da su nam ubacili 3 trice iz prva 4 napada. Moramo biti vise fokusirani u tom dijelu”.

Pomoćni treneri Knicksa zadnje vrijeme posebno rade kako bi popravili obranu, ali za Hornaceka je to upitno jer nije siguran ima li New York prave igrače za vrhunsku obranu. Jedini koji kroz karijeru ima dobar obrambeni rating je Joakim Noah, koji i sam ulazi u poznije godine, dok se za ostale igrače to i ne može reći. Pogotovo imajući na umu godišta njihovih zvijezda i bolničke kartone.

Znam da se dečki trude. Možda jednostavno nismo dobri. Ne znam. To moramo dokučiti. Možda ćemo morati kombinirati postave, igrati s drugim igračima.”

Gledajući statistiku zadnjih 5 utakmica, Hornacekove riječi imaju temelj. Ekipa koju je složio Phil Jackson zadnje ljeto, u zadnjih pet utakmica dopušta protivnicima 113 koševa, te se trenutno nalaze na 25. mjestu ukupno po dozvoljenim koševima na 100 posjeda protivnika. Ovakvi brojevi ih neće dovesti nigdje. To je definitivno.

Nekada jednostavno ne idemo na loptu dovoljno čvrsto. Neke skokove koje smo trebali uzeti, nismo ih uzeli te su nam se vratili kao koševi. Možda je to i pitanje fizičke pripreme, možda bi vise trebali raditi na snazi.”

Knicksi su zadnje dvije utakmice odigrali bez Kristapsa Porzingisa koji osjeća problema s Ahilovom tetivom, ali se očekuje da bi mogao zaigrati uskoro. Carmelo Anthony se vratio u sastav nakon lakše ozljede.

Hornacek je uputio dosta teške riječi prema svojoj ekipi i pitanje je kakva će biti reakcija samih igrača te Phila Jacksona koji je počistio dio kaosa koji je preuzeo u Knicksima, ali očito je da proces ide sporije od očekivanja i pitanje je koliko mjesta za napredak ima u ipak pomalo veteranskoj ekipi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE