Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hornetsi dobitnici draft lutrije, Netsi gubitnici

Noæas je prije poèetka utakmice Miami – Boston održana draft lutrija na kojoj se odreðivao radoslijed izbora na nadolazeæem NBA draftu. “Pobjednici” lutrije su New Orleans Hornetsi koji su dobili prvi izbor drafta.

Dok su se svi spremali pogledati ogled Bostona i Miamija na Floridi, odraðivale su se zadnje provjere prije 28. NBA lutrije u New Yorku. Tko æe dobiti prvi izbor, hoæe li napokon ekipa s najgorim omjerom dobiti prvi pick (to se èeka još od Orlanda i Dwighta Howarda), smiješi li se Bobcatsima vedrije razdoblje samo su neka od pitanja koja su “visila u zraku” prije lutrije.

Juèer je generalni menadžer Charlotte Bobcatsa, Rich Cho rekao kako nije važna lutrija koliko je važno odabrati najboljeg igraèa na draftu koji æe se održati 28. lipnja. Kao što smo ranije pisali, gotovo sigurni prvi izbor je Anthony Davis, koji za sebe skromno govori da nije siguran prvi izbor, ali zna da æe biti izabran izmeðu 1. i 60. mjesta. Jedinu konkurenciju mu pravi odlièni junior s Kansasa, Thomas Robinson koji je na NBA pokaznim treninzima pokazao odlièan šut za 3 poena, odnosno osporio je jedini nedostatak koji su NBA scouti vidjeli u njegovoj igri. Može li Robinson biti prvi izbor ili æe to ipak biti favorizirani Davis saznat æemo za otprilike mjesec dana na NBA draftu.

Važno je još napomenuti kako su najveæe šanse za dobivanjem prvog izbora na draftu imali Bobcatsi s 25%, zatim Wizardsi s 19,9% i Hornetsi s 13,7%. Takoðer je bila zanimljiva situacija s izborima Netsa i Warriorsa. Netsi su imali 6. najveæi postotak da dobiju prvi izbor na draftu, meðutim zbog razmjene Geralda Wallacea ukoliko ne dobiju izbor meðu prva 3 mjesta njihov izbor æe dobiti Blazersi, što se i dogodilo. Warriorsi su imali malu lakšu situaciju, oni su imali 7. najveæi postotak da dobiju prvi izbor na draftu, a ako sluèajno padnu niže od toga njihov izbor bi dobiti Jazzeri, što se ipak nije dogodilo. GM Warriorsa Bob Myres pokušavao je s osobljem Jazza dogovoriti trade pomoæu kojeg bi Warriorsi dobili natrag svoji izbor na draftu ukoliko ga Utah dobije, ali je izjavio prije poèetka lutrije da dvije strane nisu našle zajednièki jezik.

U ESPN-ovoj emisiji prije poèetka lutrije špekuliralo se tko bi mogao dobiti prvi izbor, da li Cleveland može ponovno dobiti 1. izbor u razmaku od jedne godine, hoæe li se vidjeti iznenaðenje kao Bullsi s Derrickom Roseom kada su imali samo 1,7% za prvi izbor i mnoge druge stvari.

Loptice su pokazale kombinaciju i Adam Silver je došao objaviti rezultate :

14. pick – Houston Rockets
13.pick – Phoenix Suns
12.pick – Milwaukee Bucks
11.pick – Portland TrailBlazers
10.pick – New Orleans (izbor od Minnesote kojeg su dobili u razmjeni Chrisa Paula)
9.pick – Detroit Pistons
8.pick – Toronto Raptors
7.pick – Golden State Warriors (odmah se vidjelo olakšanje u licu GM-a Boba Myresa koji je presretan što æe Warriorsi imati izbor na ovome draftu)
6.pick – Brooklyn Nets (veliko razoèaranje za franšizu, dobili su izbor izvan prvih tri, što znaèi da ovaj 6. izbor sada pripada Portlandu)
5.pick – Sacramento Kings
4.pick- Cleveland Cavaliers
3.pick – Washington Wizards

Ostala su bila još 2 izbora, a meðu njima su Hornetsi i Bobcatsi. Hornetse je na lutriji predstavljao njihov glavni trener Monty Williams, a Bobcatse Rich Cho koji je kao amajlu ponio slike svoje kæeri. Osjetila se napetost u zraku i preostalo je samo još jedno pitanje, hoæe li mu to biti dosta za prvi izbor ili taj izbor ipak ide u New Orleans?

2.pick – Charlotte Bobcats (veliki šok za Bobcatse, imali su najlošiji postotak pobjeda u povijesti NBA lige za kojeg neki smatraju da je namjeran kako bi dobili više šansi na draftu, ali to im nije bilo dosta i morati æe se utješiti  ” tek” 2. izborom).

1.pick – New Orleans Hornets (odmah se digla prašina nakon ove objave, pojavile su se prièe kako je lutrija namještena jer je pobjednik, ekipa Hornetsa, u vlasništvu NBA lige, ali takve prièe se uvijek javljaju nakon svakog drafta i da je bilo koja druga ekipa slavila mogle bi se javiti iste prièe o namještanju lutrije. Sve u svemu, bitno je samo da Hornetsi imaju prvi izbor).

Lutrija je prošla, sada se èeka draft da vidimo koji æe igraèi pripasti kojoj ekipi. To toga puno æe se prièati koji æe igraè biti izabran kojim izborom, a uskoro æemo objaviti i naš mock draft, odnosno predviðanje koja æe ekipa izabrati kojeg igraèa.

Za kraj možemo spomenuti kako su pobjednici naravno Hornetsi koji su dobili prvi pick, dok meðu gubitnike možemo ubrojiti Netse i Bobcatse. Netsi su ostali bez svog 6. izbora na draftu, koji bi im sigurno donio veliko pojaèanje, dok su Bobcatsi unatoè najlošijem omjeru pobjeda u povijesti NBA lige dobili “tek” drugi izbor drafta. Ipak, i taj drugi izbor æe im donijeti odliènog igraèa, tako da ne mora znaèiti da je ovo jako loša stvar za njih.

Redoslijed drafta 2012.:

1. New Orleans
2. Charlotte
3. Washington
4. Cleveland
5. Sacramento
6. Portland (od Brooklyna)
7. Golden State
8. Toronto
9. Detroit
10. New Orleans (od Minnesote)
11. Portland
12. Milwaukee
13. Phoenix
14. Houston
15. Philadelphia
16. Houston (od New Yorka)
17. Dallas
18. Minnesota (od Utah)
19. Orlando
20. Denver
21. Boston
22. Boston (od L.A. Clippersa)
23. Atlanta
24. Cleveland (od L.A. Lakersa)
25. Memphis
26. Indiana
27. Miami
28. Oklahoma City
29. Chicago
30. Golden State (od San Antonija)

Druga runda

31. Charlotte
32. Washington
33. Cleveland
34. Cleveland (od New Orleansa)
35. Golden State (od Brooklyna)
36. Sacramento
37. Toronto
38. Denver (od Golden Statea)
39. Detroit
40. Portland(od Minnesote)
41. Portland
42. Milwaukee
43. Atlanta (od Phoenixa)
44. Detroit (od Houstona)
45. Philadelphia
46. Washington (od Dallasa)
47. Utah
48. New York
49. Orlando
50. Denver
51. Boston
52. Golden State (od Atlante)
53. L.A. Clippers
54. Philadelphia (od Memphisa)
55. Dallas (od L.A. Lakersa)
56. Toronto (od Indianaa)
57. Brooklyn (od Miamia)
58. Minnesota (od Oklahoma Cityja)
59. San Antonio
60. L.A. Lakers (od Chicaga)

Latest Posts

NE PROPUSTITE