Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hornetsi èiste salary cap, razmijenili Okafora i Arizu

New Orleans Hornetsi u sljedeæu æe sezonu uæi s bitno promijenjenim sastavom u odnosu na prethodnu. Dobili su prvi izbor drafta, a sada su napravili razmjenu kojom su oslobodili velik prostor pod salary capom za potpisivanje slobodnih igraèa.

Emeka Okafor i Trevor Ariza više nisu èlanovi Hornetsa, nego bi od sljedeæe sezone trebali nastupati u dresu Washington Wizardsa. Wizardsi su put New Orleansa poslali Rasharda Lewisa i 46. izbor ovogodišnjeg drafta.

Namjera Hornetsa je jasna, riješili su se dvojice igraèa s visokim ugovorima, za uzvrat su dobili igraèa koji ima drugi najveæi ugovor u NBA ligi od 23 milijuna dolara godišnje, ali buduæi da Lewis ulazi u posljednju godinu ugovora, Hornetsi æe moæi otkupiti njegov ugovor za “samo” 13,7 milijuna èime æe on postati slobodan igraè.

Takoðer, ugovori su istekli za Chrisa Kamana, Carla Landryja i Marca Belinellija, tako da æe Hornetsi imati ogroman manevarski prostor za potpisivanje slobodnih igraèa ovo ljeto. Tijekom drafta oèekuje se da æe prvim izborom uzeti Anthonyja Davisa, sjajnog obrambenog igraèa od kojeg se oèekuje da za nekoliko godina bude nositelj ove ekipe. Osim toga, prioritet im je i potpisivanje Erica Gordona, koji æe ovo ljeto biti zaštiæen slobodan igraè, što znaèi da ostale NBA ekipe mogu slati ponude za njega, ali Hornetsi mogu izjednaèiti svaku ponudu i zadržati svog igraèa.

Ukratko, Hornetsi su napravili veliko èišæenje i sada mogu ispoèetka graditi svoju momèad koja æe se temeljiti na Gordonu i Davis, a moguæu je i da æe dovesti neko veliko pojaèanje s tržišta slobodnih igraèa.

Što se tièe Wizardsa, i njima bi ova razmjena mogla odgovarati, iako dugoroèno gledano možda i ne. Riješili su se Lewisa kojega su “masno” plaæali za gotovo nikakav uèinak (7,8 poena i 3,9 skokova po utakmici), a dobili su Okafora i Arizu koji æe donijeti nešto iskustva i dubine u ovu mladu ekipu. Problem je što oni imaju dvogodišnje ugovore (Okafor 13 milijuna dolara po sezoni, Ariza 7 milijuna), a kada tome dodamo i Neneov ugovor vrijedan 13 milijuna dolara za svaku od sljedeæe 4 sezone jasno je da Wizardsi neæe moæi raditi velike promjene u svojoj momèadi sve dok tim igraèima ugovori ne isteknu.

Okafor je prošle sezone za Hornetse odigrao 27 utakmica tijekom kojih je bilježio 9,9 poena i 7,9 skokova po utakmici, dok je Ariza odigrao 41 utakmicu a ostvarivao 10,8 poena i 5,2 skoka po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE