Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hornetsi, Grizzliesi i Heat odradili trade!

U drugoj razmjeni ovog napetog perioda prije deadline daya, sudjelovale su tri momčadi.

Hornetsima iz Memphisa stiže Courtney Lee, a zauzvrat tamo idu P.J. Hairston te 2 izbora druge runde, dok im Heat šalje Chrisa Andersena i još 2 izbora druge runde. Heat u svemu tome dobiva Briana Robertsa.

Hornetsi su zadnjih dana na tržištu aktivno tražili neku osrednju perimeter threat opciju, a redovito spominjan je bio i naš Bojan Bogdanović. Hornetsi su treća ekipa lige po zabijenim, a i po ispaljenim tricama, ali očito smatraju da bi im jedan solidan šuter dobro došao. Lee je veteran koji sa desetak poena na 46% šuta (37% za tri ove sezone) zasigurno može doprinijeti još malo ovako šuterski baziranoj momčadi, a ovom razmjenom će promijeniti momčad po šesti put u svojoj osmogodišnjoj karijeri.

Memphis je zastarjela ekipa čiji grit n’ grind stil igre jednostavno više ne prolazi, a nakon ozljede franšiznog lica Marca Gasola te razmjene jedne od rijetkih vanjskih prijetnji njihovog rostera, očito je da se Grizzliesi pomoću ova 4 izbora druge runde barem malo pokušavaju okrenuti budućnosti. Hairston je preko Development lige došao do prve runde drafta gdje ga je izabrao Heat, a onda je razmjenom poslan u Hornetse, gdje je bio sve do sada. Još uvijek nije dokazan igrač, prosjeci su mu vrlo loši, ali igra manje od dvadeset minuta po utakmici tako da to nije apsolutno mjerodavno, ali ono što se zasigurno može uzeti kao mjerilo je njegov očajan šut (36% ukupan, 31% za tri). Ali za ekipu koja bi ukoliko izgubi svojeg drugog najvažnijeg igrača ovo ljeto, Mikea Conleya, mogla ući u reizgradnju, ovo je još jedan igrač za budućnost. Također im dolazi i slavni Birdman, nadaleko poznat po svojim tetovažama i blockerskim sposobnostima.

Heat se riješio njegovog ugovora od preko dva milijuna po sezoni, što je puno za igrača koji daje dva poena po utakmici (sve je puno za igrača koji daje dva poena po utakmici), a zauzvrat dobivaju trećeg razigravača ili nekakvog combo guarda u vidu Robertsa, što im je korisno s obzirom da se mladi Tyler Johnson ozljedio do kraja sezone. Roberts je sa svojih trideset godina tek u četvrtoj NBA sezoni, a karakterizira ga prosječan šut i solidan osjećaj za dodavanje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE