Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hornetsi i dalje neporaženi

New Orleans Hornetsi su rezultatom 99-90 pobijedili San Antonio Spurse, i nanijeli im prvi poraz ove sezone. Pobjeda je bila malo neoèekivana zbog toga što se igralo u AT&T centru, domu èetverostrukih NBA prvaka. S tom pobjedom su Hornetsi došli na omjer 3-0.

Prva èetvrtina je završila u znaku San Antonija, koji je tu èetvrtinu dobio sedam koševa razlike. No drugu èetvrtinu su Hornetsi na krilima fantastiènog Chrisa Paula zagospodarili terenom i na poluvrijeme otišli sa pola koša prednosti. Apsolutna dominacija je nastavljena i u treæoj èetvrtini, pa su Hornetsi imali prednost od èak 16 koševa razlike. Poslije toga su se Spursi probali vratiti, no Hornetsi to nisu dopuštali, no nisu oèuvali svu prednost, i završilo je devet razlike.

Najbolji pojedinac je bio Chris Paul, koji je postigao 25 koševa i potegnuo najbitnije šuteve u pobjedi. Dobar je bio i David West sa 18 koševa, a mladi Marcus Thornton je sa 17 koševa dokazao zašto je jedan od favorita za igraèa koji je najviše napredovao. Na drugoj strani su dobru partiju pružili Manu Ginobili sa 23 koša i Richard Jefferson sa 18 koševa.

Kako je dobar osjeæaj igrati košarku! Prošlu sam sezonu sjedio gledajuæi moje suigraèe, bez ikakve moguænosti da im pomognem. Uhvatila me želja da igram košarku, da se natjeèem”, rekao je Paul, koji je prošle sezone propustio 37 utakmica zbog operacije na desnom koljenu.

Bilo je teško igrati sa pospanim Timom(Duncanom) i Tonyjem(Parkerom)“, rekao je Ginobili koji je bio jedini “budan” od te trojke. Valja napomenuti da je prije utakmice Tony Parker potpisao produženje ugovora sa Spursima na èetiri godine, u koje æe zaraditi 50 milijuna dolara.

Sljedeæu utakmicu Hornetsi idu na neugodno gostovanje u Houston kod Rocketsa, a Spursi idu u LA protiv Clippersa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE