Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hornetsi konaèno dobivaju nove vlasnike

Momèad New Orleans Hornetsa konaèno bi mogla dobiti nove vlasnike. Nakon godinu i pol pod vlasništvom NBA lige, Hornetsi bi uskoro trebali pripasti Tomu Bensonu, dugogodišnjem vlasniku football ekipe New Orleans Saints.

Danas je objavljeno kako je postignut naèelni dogovor o prodaji Hornetsa vlasniku Sainta, Tomu Bensonu koji æe za to morati izdvojiti 338 milijuna dolara. Da bi ovo postalo službeno, trebat æe prièekati još nekoliko mjeseci da se odrade sve potrebne pripreme, ali gotovo je sigurno da Hornetsi dobivaju novog vlasnika.

NBA liga je došla u vlasništvo Hornetsa krajem 2010. godine nakon što su otkupili ekipu od poduzetnika Georgea Shinna, koji je nagomilavao dugove i nije mogao održavati ekipu. Shinn je takoðer namjeravao prodati ekipu grupi investitora koji bi Hornetse odveli iz New Orleansa, na što David Stern nije htio pristati te je odluèio da NBA bude vlasnik Hornetsa, a to je uèinio plativši 318 milijuna dolara bivšem vlasniku.

Postalo je jasno da NBA nije dobar vlasnik ekipe koja se natjeèe u toj ligi nakon što su odbili razmjenu koja bi poslala Chrisa Paula u Lakerse, da bi nakon toga pristali na razmjenu u Clipperse. To je diglo veliku prašinu u ligi i postalo je jasno kako ekipa mora što prije doæi pod drugo vlasništvo, što æe se uskoro i dogoditi.

Nakon rješavanja vlasnièkog pitanja, sada se Hornetsi mogu usredotoèiti na zbivanja na parketu i pokušati ojaèati momèad kako bi se u sljedeæim sezonama maknuli s dna Zapadne konferencije. Zapoèeli su s pomlaðivanjem momèadi, ukoliko ih posluži sreæa i uspiju dobro birati na draftu, mogao bi se optimizam vratiti meðu navijaèe Hornetsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE