Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hornetsi korak bliže ostanku u New Orleansu

Nastavlja se sportska i politièka borba da se izbjegne preseljenje Hornetsa u neki drugi amerièki grad. Politièke voðe New Orleansa uspješno su proveli kampanju u kojoj su pozvali graðane da dolaze na utakmice Hornetsa u što veæem broju te su se s njima susreli i raspravljali o trenutnoj situaciji. Traži se što bezbolniji naèin zadržavanja kluba u gradu nakon ove sezone, a upravo bi gledatelji i navijaèi mogli imati veliku ulogu u tome.

½Napravili smo veliki korak naprijed, ali još uvijek nije gotovo. Ne smijemo sada poèeti odustajati. Moramo nastaviti biti vrlo uporni u podršci Hornetsima i zadržati ih u gradu½ izjavio je Bobby Jindal, guverner savezne države Louisiane.

Jindal je zajedno sa gradonaèelnikom New Orleansa Mitchom Landrieuom i lokalnim biznismenima radio zajedno na tome da potakne bazu prodaje sezonskih karata sa 6 000 ponovno na 10 000, kakva je bila prodaja u sezoni 2008/09. Najam Hornetsa traje do 2014. godine, ali u sluèaju ako posjeæenost padne ispod prosjeka od 14 735 gledatelja u dvije uzastopne sezone, Hornetsi bi stvarno mogli napustiti Louisianu i New Orleans. Razdoblje u kojemu se zbrajaju prosjeci dvije sezone zatvara se na kraju svakog sijeènja. Mali odaziv publike na poèetku ove sezone otvorio je moguænost da æe ciljani broj publike biti promašen, ali su navijaèi odgovorili na pozive politièkih lidera i poèeli dolaziti na utakmice u sve veæem broju. Subotnja utakmica protiv Spursa bila je rasprodana, isto kao i juèerašnja protiv Oklahoma Cityja sa 17 233 gledatelja. U obje utakmice New Orleans ostvario je pobjedu.

Poveæanje broja gledatelja došlo je uslijed ispadanja NFL kluba New Orleans Saintsa iz doigravanja te 8 uzastopnih pobjeda Hornetsa, dok je sinoæ protiv Oklahoma Cityja ostvarena i deveta uzastopna pobjeda što momèad stavlja u vrlo dobar položaj u borbi za doigravanje. Hornetsi trenutno drže 3. mjesto na Zapadu.

Predsjednik kluba Hugh Weber optimistiènog je mišljenja, smatra da Hornetsi mogu uspjeti u New Orleansu, prije svega zbog dobre prodaje karata unazad dvije sezone, ali i usred recentnog poveæanja podrške.

½Kada smo se vratili u grad nakon uragana bilo je puno rasprave u zajednici, u vezi toga koji su naši prioriteti i je li košarka jedan od njih i vrlo sam zadovoljan sa trudom koji je bio uložen. Svi smo se složili da je to znaèajan dio ove zajednice. Klub je dragulj ove zajednice i trebamo svi raditi na tome da jakom odluènošæu osiguramo dugu tradiciju u New Orleansu.½ rekao je Weber.

Guverner Jindal je na primjeru NFL kluba Saintsa ukazao na to da u gradu postoji zanimanje za vrhunski sport, bez obzira na trenutno teško stanje u zemlji uzrokovano nedavnom recesijom.

½Imate listu za èekanje za kupnju karata utakmica Saintsa, znaèi ljudi su vrlo dobri u podršci klubovima ovdje u New Orleansu i kroz dobra i kroz loša vremena. Ono što NBA želi vidjeti je to dali je poslovna zajednica željna  i u moguænosti da zadrži Hornetse ovdje na duže razdoblje, kroz dobre i loše periode. Susreo sam se sa mnogima od tih vlasnika tvrtki i voljni su pomoæi. Rekli su da æe pomoæi na naèin na koji još nisu pomogli do sada, kupujuæi karte svojim usposlenicima, mušterijama i obiènim graðanima.½ izjavio je Jindal.

Latest Posts

NE PROPUSTITE