Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Horry: Uvijek bih izabrao Bryanta prije Duncana

Sjajni košarkaš Tim Duncan i njegovi San Antonio Spursi ovih dana igraju veliki NBA finale s aktualnim prvakom Miami Heatom. Poslije dvije utakmice na Floridi rezultat je neodlučan 1-1.

Duncan je prvo finale u karijeri igrao daleke 1999. godine, te je tada osvojio naslov sa Spursima. Poslije toga je najbolji bio 2003., 2005. i 2007. godine, što znači da ovog lipnja juri peti NBA prsten u karijeri. Točno toliko ih ima i Kobe Bryant, košarkaš Los Angeles Lakersa.

Amerikanci vole usporedbe i biranje najboljeg u određenim kategorijama, pa se tako ovih dana bave i usporedbom Bryanta i Duncana, a novu epizodu u tome je ispisao 42-godišnji bivši NBA košarkaš Robert Horry, koji je igrao i s Bryantom i s Duncanom.

Ujedno, itekako bitni košarkaš iz sjene Horry u svojoj galeriji uspjeha ima čak sedam NBA naslova. Prva dva je osvojio s Houstonom (1994. i 1995.), pa tri s Lakersima (2000., 2001. i 2002.) i potom još dva sa Spursima (2005. i 2007.).

“Obojica su sjajni košarkaši, fenomenalni. Toliko mnogo ključnih poena na putu prema NBA naslovu su zabili i jedan i drugi. U pitanju su prava dva pobjednika, ali ja bih uvijek prvo izabrao Bryanta”, rekao je Horry i odgovorio zašto:

“U NBA ligi uvijek treba jednim dijelom razmišljati i kao generalni menadžer. Duncan je košarkaš koji ne bi baš svaki put prodao dvoranu. Jednostavno je takav i njegova je košarka takva. Kobe prodaje sve i svašta, on je magnet za sve i zato je dodatno velik, osim njegove košarkaške genijalnosti.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE